23 januari

Flickrat / redigerat bilder hela eftermiddagen.
 
Gick in på en tumblr med en del bra bilder. Kollade arkivet, markerade en del för att reblogga. Scrollade förbi ett foto av en vägg med en bild på david bowie inramad, blommor i vas på golvet runt om. Sprack i bröstet. Scrollade vidare men, kunde inte se något bra i någon av bilderna nedanför. Kändes makabert att fortsätta. Vad var det jag höll på med? För vem skulle jag lägga upp dessa bilder? Mådde illa.
 
Det ser ut såhär utanför fönstret. Tog bilderna första morgonen efter snön kommit, men allt ligger kvar. Inte en själ ute. Och det snöade igen när jag vaknade. Dubbelt så mycket och ingen plog än så länge. Dämpar allt, mindre skillnad på mark och himmel, blått och vitt, skuggor och ljus.
 
Lyssnar på min veckans tips på spotify. Levererar inte alltid men har lyckats pricka in mitt hjärta och sinnesstämning och hela januari den här veckan. Som snön utanför fönsret.
 
 
 

fuck you, have you even tried?

varit skitarg hela kvällen.
 
för några timmar sedan länkade hanna en artikel där författaren idiotförklarar personer som klagar på att de inte "hittat sin passion", deklarerar att det bara är undanflykt för att inte ta tag i det man tycker är roligt. blev asarg. eftersom det är sant. kom hem, åt middag, läste lite men kunde inte koncentrera mig på någonting och var tjurig utan att fatta varför, tills jag insåg att jag fortfarande tänkte på den himla artikeln. skrev till ingrid och lackade och till slut så bara, okej men vad vill jag göra då.
 
fotografera. kanske gå en utbildning om jag måste.
 
kollade runt på lite utbildningar och kom in på mitt gamla csn-besked. insåg att jag inte kommer få studiemedel någonsin igen om jag inte läser upp den där jävla filosofikursen från 2014. så då letade jag rätt på mailadress till studierektorn och ba, jag vill göra det här, hur gör jag?
 
och nu har jag möblerat om i vardagsrummet så det är roligare att sitta framför datorn, ska pilla med lite bilder och kanske lägga upp något. det är vad jag vill göra. antar jag. spenderar så fruktansvärt mycket tid på att kolla på andras fotografier, tänka att jag vill ta liknande, fundera på hur jag skulle göra, och också på att vara arg över att jag inte fotograferar.
 
den här gången blev jag så arg att jag gjorde saker.
 
från artikeln:

"The common complaint among a lot of these people is that they need to ‘find their passion.’

I call bullshit. You already found your passion, you’re just ignoring it. Seriously, you’re awake 16 hours a day, what the fuck do you do with your time? You’re doing something, obviously. You’re talking about something. There’s some topic or activity or idea that dominates a significant amount of your free time, your conversations, your web browsing, and it dominates them without you consciously pursuing it or looking for it.

It’s right there in front of you, you’re just avoiding it. For whatever reason, you’re avoiding it. You’re telling yourself, “Oh well, yeah, I love comic books but that doesn’t count. You can’t make money with comic books.”

Fuck you, have you even tried?"

bilder från Liseberg i december. alfred jobbar där. gick in bakvägen med honom och drack kaffe, åt brända mandlar, åkte jukebox tills vi mådde illa, fotograferade i rulltrapporna. sen åkte vi hem. första gången det känns på riktigt att vi har en nöjespark mitt i stan.

Bröd på 15 minuter

Häromdagen kom Alfred förbi min lgh med hål i fickan på sina favoritbyxor, och sade på riktigt att han skulle köpa ett nytt par. Blev arg pga så enkelt att fixa själv, sade "ska jag göra det åt dig eller?", och han sa ja. Så var det med det. Nu är han i Asien och backpackar med två kompisar, utan hål i fickan.
 
Skojar inte när jag säger att det här är livets bröd. Går snabbare att slänga ihop tio såna här än att gå till ica och köpa torra frallor. Recept från någon obskyr liten hemsida som jag hittade för massor av år sedan, författat av någon som inte gillar att meka med mjöl. Typ som jag.
 
 
Snabba frukostbullar utan jäst, 6-9 st

5 dl vetemjöl (går att ersätta en del med grövre mjöl utan problem)
1 msk bakpulver
Salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

1. Värm ugnen till 200 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt sirap och vatten, rör om till en jämn deg.
3. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked, forma runda med mjöliga händer.
4. Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Godast nybakade med t.ex jeezly original, mjölkfritt smör eller precis som de är.
 
Gjorde en sats med lite olivolja i förra veckan, blev också skitbra. Behöver en stund till i ugnen men blir matigare, var perfekt till ärtsoppan jag gjorde igår t.ex.

skulle vara på jobbet klockan tio i morse så jag blev väckt av klockan strax efter åtta. mobilen blinkade. lovisa hade skickat ett låttips under natten, tame impala - feels like we only go backwards, men jag har lyssnat den på tidigare så skickade tillbaka let it happen och skrev, den här är också jättefin. öppnade instagram. tredje inlägget uppifrån, svart kvadrat med vit text från bowies officiella konto.
 
glanced att the first sentence, expecting another note on blackstar. hjärtat stannade. hjärnan avfärdade med att det inte var möjligt. vände sig i magen på mig, i felt sick, like pulled under water. kunde bara vända mig om och stirra på den post-it jag satt upp bredvid sängen bara någon vecka tidigare. keep your electric eye on me, babe. ripped the blanket over my head and cried out in sorrow. stapplade ut i badrummet, satte på varmt varmt vatten och duschade i hjärtesorg. cried my eyes out, let it all go down the drain with the remains of my last hair dye. red.
 
all i have is my love for these angels, these heroes, people grander than me, to strive for, and so when they die one by one, earth and life becomes smaller, emptier, lesser by eternities. the grief i was struck by this morning was from a complete and ultimate part of me leaving my life by gunshot.
 
i've pondered my every thought of him trice for this post and right now im just numb. a lot of people are writing smarter and more interesting things about him today, i've read two truly magnificent articles already, but i cant get through this day not publishing anything. i guess what i want to say is, im not okay. im crying today and probably tomorrow too. and im greatful to eternity for the fact that i got to be alive at the same time as david bowie.
 
im not ready to say goodbye. i love you.
 
/b

10 januari

emma satt på mitt vardagsrumsgolv och drog på sig strumpor, det var någon timme kvar tills hon skulle åka. solen var på väg ner innan den ens gått upp. jag frågade om jag fick ta lite bilder på henne och ingrid. blev dessa.
 
bodde hos ingrid i stockholm två veckor över jul och nu känner jag mest, fuck allt annat. har lägenhet i göteborg nu och bla bla men ingen stad är kul när man är ensam i den och ärligt - i skrivande stund är ALLA mina vänner antingen ute och backpackar eller har flyttat pga plugg. var så himla skönt att komma hem till familjen i sthlm, mitt i julstök och wifistrul och vad vet jag.
 
enda gången min lägenhet har känts hemma på riktigt är när dessa bilder togs. ingrid och hennes kollega emma kom ner till gbg tillsammans och bodde hos mig en långhelg. lagade mat ihop, invigde perstorpsköksbordet, trängdes framför helkroppsspegeln i hallen innan vi drog till 2lång, sov i samma säng, köpte för mycket godis "att ha på tåget också" och åt upp allt på ett dygn, lurade med folk på efterfest med löften om chips och vin, allt var asbra.
 
annars då. firade nyår precis som en bör - på äkta hemmafest à la omyndig, förutom att alla var i tjugoårsåldern. långklänning, misslyckade smokey eyes, halsa bubbel på tolvslaget, hångel till höger och vänster. skiter i klyschan, hade så jävla roligt. innan det var vi en kväll och drack öl med ingrids gamla klasskompisar och en av dem berättade att arktis räknas som en öken pga nederbördshalten. alltså att den är obefintlig. också att kebnekaise sjunker, så berget bredvid kommer antaligen ha tagit dess plats som sveriges högsta när vi är 70.
jag sade att jag kan leva med det.