♀ ❤ Internationella Kvinnodagen ❤ ♀

i lördags var det en viktig dag. 8 mars och internationella kvinnodagen. jag mötte upp anna och vendela på gustav adolfs torg, och så demonstrerade vi i tåget upp till götaplatsen. helt fantastisk stämning. så otroligt mycket folk, det var soligt och alla var peppade, ropade och hurrade. vi dansade till trumkår och lyssnade till suveräna talare. det kändes förbaskat fint att få stå där med hundratals andra feminister, och veta att vi allihop kämpar för samma sak. 
 
 
 
anna
 
vendela
 
sofia och jag råkade på varandra i vimlet!!
 
träffade även en av vendelas vänner som också heter anna, och slog följe med hennes gäng.
 
 
trots vårsol var det jäkligt kallt på grund av blåsten, så efter att ha lyssnat på fantastiska tal av bland andra stina svensson från F! tog vi oss vidare för att få upp värmen på olika håll. jag och vendela gick upp till vasa och drack kaffe en kortis, efter det skildes även vi åt för dagen och jag tog mig hem för att byta kläder och peppa inför kvällen. vid tiotiden var det nämligen dags för 8 mars-fest på världskulturmuséet med anna och hanna. hängde i trappan med öl under konserterna och dansade sedan fram till sista tåget gick. grymt bra ställe att ha klubb på verkligen. hade ej med kameran men det såg ut lite såhär 
 
 
så långt var det kort och gott en löjligt bra dag för min del.
 
jag kom senare hem till internet och informationen om att ett antal personer blivit knivskurna av nazister i malmö. personer på väg från en demonstration mot våld mot kvinnor, för feminism och antirasism, har attackerats av en grupp kända nazister. på olika håll pratas det om att attacken var organiserad. och media rapporterar: bråk mellan höger- och vänsterextremister. all den glädje och upprymdhet jag känt under dagen, alla tankar om att nu, det är nu det händer, nu förändrar vi samhället, de var som bortblåsta. för demonstranterna som blev attackerade, var inte extremister. de var vanliga personer som, precis som mig, demonstrerat för människors lika rättigheter. och så länge vi inte har media som vill ta i antirasism och feminism för vad det är, vilket känns sinnessjukt, så har vi en mycket lång väg kvar. och det är därför det är så jävla viktigt och nödvändigt att det inte slutar kämpas, skrikas, skrivas och berättas. och lika viktigt som att stödja på 8 mars är att komma ihåg att kampen för att alla ska få samma rättigheter och möjligheter pågår även resterande 364 dagar. feminismen finns och behövs ALLA dagar, året runt. 
 
 
♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀
 
Linnea

Ja ja ja

2014-03-12 | 21:33:09
http://owc.blogg.se
Namn:
Kom ihåg uppgifter
Mail (ej synlig):

URL: