22.3

 
ok vänner det har hänt igen. dvs dokumenterat hemmafest med detta gäng. denna gång hos linda, i lördags. vi kom sent och missade bål etc MEN det gjorde inte så mycket, upptäckte snart att huset var fullt av vägusare och allt var frid och fröjd.
 
 
 
 
 
diskuterade mumin under filtar på balkongen, blev lika förvånad varje gång någon kände igen mig, dansade till le1f disclosure beyoncé osv. fotograferade fast mest när vi inte dansade längre. sedan blev det sent, sprang från vagnen och missade pendeln, satt i en timme på drottningtorget med ruben och diskuterade viktiga grejer typ ultraviolett ljus, tog sista tåget hem och åt rostat bröd på köksbänken. 
 
 
 
Ryan Hemsworth – Against a Wall

Lovisa // Saint-Pierre La Mer

vackra två år yngre syster lovisa som jag passade på att ta lite porträtt av när vi sommarbodde på franska rivieran för två år sedan. även bästa kompis. 
 
lol skulle vilja haft ett inlägg här om hur himla nice det var på klubb åmål MEN det blev ju inget åmål för min del så ah nä här är några två år gamla bilder från saint pierre ... 
 
men blev rätt bra lördag ändå. vendela, jag och anna var på kafé vulgo för första gången i stället. vinkade till ruben i kassan, veganfikade för kanske 25 kronor, deppade över åmål och förlorade sällskapsspel + åt toast vid stängningsdags.
 
nu ska jag tappa upp ett bad och njuta av att vara ensam hemma. x

♀ ❤ Internationella Kvinnodagen ❤ ♀

i lördags var det en viktig dag. 8 mars och internationella kvinnodagen. jag mötte upp anna och vendela på gustav adolfs torg, och så demonstrerade vi i tåget upp till götaplatsen. helt fantastisk stämning. så otroligt mycket folk, det var soligt och alla var peppade, ropade och hurrade. vi dansade till trumkår och lyssnade till suveräna talare. det kändes förbaskat fint att få stå där med hundratals andra feminister, och veta att vi allihop kämpar för samma sak. 
 
 
 
anna
 
vendela
 
sofia och jag råkade på varandra i vimlet!!
 
träffade även en av vendelas vänner som också heter anna, och slog följe med hennes gäng.
 
 
trots vårsol var det jäkligt kallt på grund av blåsten, så efter att ha lyssnat på fantastiska tal av bland andra stina svensson från F! tog vi oss vidare för att få upp värmen på olika håll. jag och vendela gick upp till vasa och drack kaffe en kortis, efter det skildes även vi åt för dagen och jag tog mig hem för att byta kläder och peppa inför kvällen. vid tiotiden var det nämligen dags för 8 mars-fest på världskulturmuséet med anna och hanna. hängde i trappan med öl under konserterna och dansade sedan fram till sista tåget gick. grymt bra ställe att ha klubb på verkligen. hade ej med kameran men det såg ut lite såhär 
 
 
så långt var det kort och gott en löjligt bra dag för min del.
 
jag kom senare hem till internet och informationen om att ett antal personer blivit knivskurna av nazister i malmö. personer på väg från en demonstration mot våld mot kvinnor, för feminism och antirasism, har attackerats av en grupp kända nazister. på olika håll pratas det om att attacken var organiserad. och media rapporterar: bråk mellan höger- och vänsterextremister. all den glädje och upprymdhet jag känt under dagen, alla tankar om att nu, det är nu det händer, nu förändrar vi samhället, de var som bortblåsta. för demonstranterna som blev attackerade, var inte extremister. de var vanliga personer som, precis som mig, demonstrerat för människors lika rättigheter. och så länge vi inte har media som vill ta i antirasism och feminism för vad det är, vilket känns sinnessjukt, så har vi en mycket lång väg kvar. och det är därför det är så jävla viktigt och nödvändigt att det inte slutar kämpas, skrikas, skrivas och berättas. och lika viktigt som att stödja på 8 mars är att komma ihåg att kampen för att alla ska få samma rättigheter och möjligheter pågår även resterande 364 dagar. feminismen finns och behövs ALLA dagar, året runt. 
 
 
♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀♀
 

foxx. urban artroom. 301

träffade elsa igen i lördags. hon berättade att hon letar efter kappa och att hon inte kollat på weekday, så vi gick dit. kapporna var dock inte kvar pga vår eller något. så vi gick till vasa och drack kaffe på bar foxx i stället. 
 
 
rävcafé 
 
tecknade i deras gästbok, kollade på rävar jag ritat tidigare gånger. 
 
elsa fotograferade 
 
 
sedan tog vi oss upp till urban artroom, ungefär musikhögskolan, johannebergsgatan, ja där. vi skulle nämligen kolla på utställningen period pieces, elva konstnärer som ställde ut på tema mens (!!). fotograferade ej men ganska bra faktiskt. drack vin och diskuterade allt med elsa. var även proppfullt med annan konst, vissa riktigt bra grejer. 
 
begav oss efter det mörknat, tog vägen över avenyn upp förbi kafé viktor etc. det duggade, men var inte alls kallt. satte kameran i händerna på elsa som är jätteintresserad fastän hon inte har någon själv. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/////////////////////

A Cherry On Top

 
 
 
 
Ge mig detta så är jag snäll ett tag