Elsa

 
I eftermiddags träffade jag en jag gått på samma skola som under hela gymnasiet, men aldrig pratat med, utom en endaste gång på studentbalen. Men hon gick estet/bild och vi har en del gemensamt så vi bestämde oss för att ses ändå. Och det visade sig att vi trivs jättebra ihop. Så bra person mm. Elsa heter hon. Vi var i alingsås så vi gick till nygréns, drack billigt kaffe, diskuterade (obs varning för klyscha) konst, böcker, feminism och annat, typ att vi båda två nyss klippt av håret. Bestämde också att vi ska försöka åka till louisiana (danmarks MoMA) tillsammans när de ställer ut hilma af klint i sommar. 

Blackbird Blackbird

först: jag såg att unga feminister gbg ändrat sitt årsmöte i morgon 27 feb till vanligt medlemsmöte (+ att de kanske bjuder på vegansemlor) dvs alla är välkomna. kvinnofolkhögskolan kl 17. 
 
idag... onsdag. ikväll spelar blackbird blackbird på jazzhuset men jag kunde inte vara där eftersom sista pendeltåget går vid tolv. i stället ligger jag i sängen och lyssnar på singeln han släppte igår. är verkligen ledsen över att bo i floda just nu. 
 
 
 
 
 
 
Sedan den 14 februari är jag arbetslös vilket förutom att mitt liv är ännu mer ostabilt även innebär att jag har cirka tolv extra lediga timmar varje dygn. I går hade jag till exempel tid att vara hela dagen i alingsås med min farmor, världens bästa person som jag kan prata om allt med. Och i kväll har jag precis kommit hem från ölmingel/smygläsning med folk på Gaffa, och därefter barhäng på hotell flora med vänner, och fastän det är onsdagnatt har jag tid att ligga i sängen och deppa över bb på jazz. Och det är ju ganska bra. 
 
 
 
 
 
 
Blackbird Blackbird – There Is Nowhere

70-talsfest / 21.2

i fredags fick jag hänga med ruben på födelsedagsfest med 70-talstema hos hans kompis hilda (tack hilda!!). alla utom jag verkade känna varandra men det var jävligt kul. så här kommer en trettio bilder på massor av trevliga människor jag inte känner. 
 
 

 
 
yes jättebra människor allihop. 
sen detta att vi klippte av mitt hår den kvällen också. så jävla gööttt. precis innan festen. har hatt här men:
 
 
 
 
 

1976

aah shit. så bra hon är. jag gillar verkligen detta. 

Les amours imaginaires

jag planerar fester och sådant för att inte ha fler lediga dagar. och jag tror jag behöver ett miljöombyte av något slag. det kanske är dags att åka till köpenhamn för en helg. eller någon annanstans där det är annan luft. 
 
 
 
2 filmer                 
jag skrev en lång kommentar med filmtips på en annan blogg. insåg att det kanske vore en bra grej att skriva här med. så här är två filmer jag sett nyss. först Nuit #1 som handlar om två unga människor som möts på ett rave och hon följer med honom hem. egentligen bara för att ligga med varandra men saker händer och de öppnar sig för varandra, berättar om sina liv. den utspelar sig under natten de tillbringar tillsammans, är på franska och jättebra.
 
den andra är regisserad av xavier dolan som är 24 år och redan har gjort flera stycken fantastiska filmer - jag har bara sett den här: les amours imaginaires men ska se resten också har jag tänkt. handlar om två personer som varit vänner jättelänge. så råkar de bli kära i samma person, och vänskapen bryts ner till svartsjuka och förakt. superbra film verkligen. hade nästan ont i magen ibland. också på franska.

Ur Soul And Mine

 
Jag kom över en lång svart klänning i sammet på en 70-tals pop up-loppis i helgen. Stället finns där till torsdag och ligger typ mellan övre husargatan och skansen kronan, så gå dit gå dit för de har många fina grejer: 
 
 
 
 
 
 
Söndag
vaknade jag av sms "kom ner i köket annars sätter jag på heavy metal". förutom mig var det 3 till bakfulla personer i huset, vi gjorde veganpannkakor och åt smörgåsar på överblivet från tacokväll. jag tog fram kameran, tog 4 bilder men jag var uppenbarligen för trött för att fotografera för haha bilderna blev verkligen fula. 
 
 

Dagar kvällar

Nu efter att orkesterturnén är över har jag spenderat dagar på jobbet, kvällar med vendela och en till från orkestern som heter ruben, och pengar på god mat, rött vin, svart kaffe och billig öl. Möjligtvis för mycket pengar för att matcha takten i vilken de så småningom smyger sig in men det går rätt bra ändå.
 
Har även gjort investeringar som att bli medlem i F!, köpt tecknarpennor och skissblock, börjat med yoga lite när andan faller på, blivit vegan. Bor för tillfället med en katt jag sköter om medan ägaren är på äventyr i New York.
Ser i text mest ut som trivialiteter men visst är det omställningar. 

Poetry slam/Hängmattan

Tog söndagen i förrgår till att träffa Vendela, gå på poetry slam och dricka rött vin på Hängmattan i Majorna. Jävligt sofistikerat. Hon spelar fiol i samma orkester som jag, har liknande intressen och även utan dessa faktorer så är det inte fel att umgås med någon som stannar i stan en söndagkväll trots att hen har skola dagen efter.
 
Poetry slam var inte något vi planerat, det råkade bara vara det på Hängmattan den kvällen, och inte riktigt något att ha heller. Vi satte oss i ett hörn, jag skrev saker på baksidan av programbladet och Vendela ritade på min handrygg.
 

Ett hejdå

Tjugonde januari träffades jag och Mathilda i stan och tog världens längsta promenad. Gick till sist upp till Skansen Kronan och kollade ut över vår stad, pratade om kommande månader och sådant, innan vi slog oss ner på daMatteos bageri & kafferosteri. 
 
Detta var sista gången på obestämd tid som jag träffade Mathilda - nu är hon med Linn och lever livet som backpacker någonstans i Asien. Skitjobbigt att säga hej då men ja, men förutom att Linn skadat foten kunde de nog inte ha det bättre. Nu senaste dagarna har jag bland annat roat mig med att skriva en design till deras reseblogg, Asia Calling. Den hittar ni här.