Den omöjliga dagen

åkte till floda och pappa kvällen till igår för att sova där → bli väckt med tårta → tryggt och nice. de hade bakat vegantårta och allt. åkte sedan tillbaka till stan, mötte upp anna och gick hem till ruben, alfred anslöt efter en liten stund. vi lyssnade på jamie xx, ruben klippte mitt hår (ser jättemycket ut som audrey i twin peaks). cyklade sedan till järntorget och sushi framför fontänen.
 
det är inte klokt hur snåla de på hälso-sushi är?? ok, inte orimligt att två personer inte får två skålar soppa om de köper en 12-bitars och delar på, men de har tydligen bestämt sig för att deras "familjesushi" (32 bitar) är för max tre pers?? vi fick soppa och soja för tre, fastän vi var fyra. lol. de gav oss ett par extra pinnar, men bara efter vi bad om det. och då med miner som att det verkligen inte var okej. hade det ej varit för att deras misosoppa är vegansk hade jag slutat gå dit. sushin är inte ens jättebra. rullarna går sönder. /bitter
 
jag fyllde alltså år igår. känns inte på riktigt. kan liksom verkligen inte relatera till att jag är 20.
var i alla fall på systemet på linnégatan och fick hjälp av en smal och lång hipster som jobbade där, att hitta vin jag skulle gilla. blev mycket fascinerad av hur hen så extremt målmedvetet, efter att ha ställt några frågor, kilade runt mellan hyllorna, diskuterade med sig själv och plockade fram flaskor. som Mr Ollivander och hans trollstavar ungefär. slutade med att jag köpte två och, jag har bara öppnat det ena, men det var precis vad jag tycker om. lite coolt.
 
därifrån cyklade jag ner till kvinnofolkhögskolan för att vara med på en föreläsning av en som Vulgo flugit hit från amerikanska CrimethInc (decentraliserat anarkistkollektiv). det gjorde typ min dag. så himla intressant. ruben var med där och efteråt ringde vi alfred och mötte honom på järntorget, cyklade upp till masthuggskyrkan och satte oss på berget på baksidan. kollade på stjärnor, såg meterorer och drack vin. 
 
ps. länka om du har flickr (här är min)
 
bilderna: från lägenheten i juli

Ƹ̴Ӂ̴Ʒ ✽ veganpizzaparty ✽ Ƹ̴Ӂ̴Ʒ


Extremt gles dokumentation av mitt och vendelas firande av den 28 juni dvs veganpizzadagen. Mycket viktig och officiell dag!!! Jag såg nu att det inte är en enda pizza med på bild??:) Men det spelar ingen roll kanske. Vi bakade alltså egna pizzor i vår lilla pytteugn~~ alla hade med sig sjukt goda saker att lägga på, typ soltorkade tomater - nog bäst jag vet - och vi bara åt åt åt. 

Klädde oss sedan i fina saker och begav oss till Tringa som hade tropisk fest.
Vi har flyttat härifrån nu. Det är ganska jobbigt. 


vendela, sonja i lilla köket
 
ruben
 

sonja, alfred 


och jag.

Petrichor

har gränsat mot självdestruktivitet att inte ta in min cykel till stan förrän nu, men, nu är den alltså på plats och däck och slang är bytta och allt är bra!! cyklade t.ex nästan till stigberget för att äta min #1 sunset falafel samma kväll, men är mitt i sommarens andra flytt just nu så det blev ingenting med det. anna och jag åt lunch där idag ändå och ba MMM levde upp till alla förväntningar... + blev typ pepp på att öppna vegankök?? är någon på
 
lite fler bilder på ruben+cykel fast blöt.
 
så himla glad över alla hällregn och stormhimlar i juli... dansat i regn mer än på svartklubb denna sommaren. det finns inget bättre väder, än regn som faller så tungt och så stort, att alla gator kantas av forsande floder som sköljer bort dammet så att allting luktar blött.
 
vet ni vad det heter?? lukten av damm efter regn: petrichor.
och när folk börja trycka utmed väggarna, under balkonger och markiser för att skydda sina frisyrer osv. då skrattar vi och bara dansar. alla ljud är blöta och blir tyst musik. är det inte världens bästa grej??