Le vent se lève, il faut tenter de vivre

ingrid och samuel kom med tåg till alingsås, och är alingsås är kaféstaden, så vi gick på kafé. ingrid aka kusin

samuel 


släkt<3 

 
 
igår släpade jag mig först till jobbet, satt i växeln/skrev på diktat fram till 17, slängde sedan snabbt ihop jacka och grejer och hoppade ner för trappan där ingrid, samuel, emil och lovisa väntade i hallen. hej hej hej massor av kramar fastän vi käkat frukost tillsammans samma morgon. det var våååår så vi dansade nästan till järntorget. mötte upp alfred och tänkte fixa någon take-away allihop, men alla ville ha olika mat så vi splittade för att senare mötas upp i slottskogen. 
 
 
 
 

lovisa

alfred 
 
 
 
ingrid jag och alfred kom dit långt innan med sushi och satt redan och huttrade när resten anslöt, solen försvann bakom träden och samtalsämnena flöt snart ut i prat om vart vi kunde dricka kaffe. 
 
 
vi hamnade på espressohouse :/ pga ingrid hade feber och orkade inte riktigt ta sig någonstans 
 
emil
 
febrig kusin :((( men glad
 
 
sedan var klockan åtta och vi skulle egentligen se Det Blåser Upp En Vind av hayao miyazaki allihop, men ingrid höll ungefär på att svimma och vi sa hejdå i stället och så drog bara jag och alfred och såg filmen. det är en biografi faktiskt, över jiro horikoshi, mannen som designade krigsplanen som japan använde i andra världskriget. allt blir magiskt med studio ghibli och den var superfin. 
 
 
le vent se lève, il faut tenter de vivre
the wind rises, we must try to live.
Annika

Härliga bilder!

2014-04-17 | 19:06:20
http://blogofphoto.webblogg.se
Hanna

Ska inte ljuga, fortsatte läsa 1984 på svenska och jag ÄLSKADE verkligen den. Tyckte den var helt genialisk, dock med vissa undantag. Tyckte till exempel han hade kunnat korta ner den där biten där dom läser i boken, det fångade mig inte alls, men resten mm mm mm. DÄREMOT så kan jag glädja dig med att eftersom jag gillade den här översättningen så mycket, så tänkte jag försöka mig på den engelska också, för att se lite vad jag tycker osv.

Har du inga boktips du kan dela med dig av? Tycker vi verkar ha lite liknande smak!

Svar: ja!!!! så fruktansvärt bra bok, gud. dela dina tankar med mig efteråt!!jag har inte läst någon bok i ens liknande kategori, men jag kan ju rekommendera några andra böcker som jag avgudar.
patti smith - just kids, är min bibel. sedan läser jag fortfarande om böckerna jag slukade som barn, t.ex bläckmagi-trilogin av cornelia funke ... fantastiskt bra skriva.
haruki murakami - the wind-up bird chronicle
f scott fitzgerald - the great gatsby
tror även du hade gillat slaughterhouse-five av kurt vonnegut eftersom du gillar liftarens guide! han skriver satir, lite over the top ibland till och med... så det är jobbigt att läsa. jag läste den direkt efter gatsby och tyckte den var skit, men har insett nu att den är bra ... det är ju att läsa satir efter gatsby som inte riktigt fungerar haha

2014-04-19 | 10:07:47
http://ships.blogg.se
Hanna

Ja, ska verkligen ta tag i det. Känns onekligen som den kan göra sig bättre på engelska!
ÄLSKAR just kids, skoja inte vilken inspirationskick jag får av att läsa den. Tycker verkligen den är helt sanslöst bra. Har läst en hel del Murakami, men även där ar jag läst det på svenska, haha! Beställde hem första boken i 1Q84 häromdagen, något du läst? Har precis lånat ut min Great Gatsby bok till en vän, och har själv inte läst den, men den är alltså värd att ta tag i.
Jag gillar annars Scarlet thomas End of Mr Y och Albert Camus The Stranger, två jätteskilda historier men bägge två har gemensamt att dom är ganska asbra. Men sen är jag inte särskilt picky när det kommer till litteratur, gillar det mesta, haha.

Svar: nej, jag har inte läst 1q84, har del 1 hemma men, på svenska så jag vill inte läsa den hehe. men jag ska läsa den och resterande delar, någon gång, definitivt. och åh ja gatsby är makalös - överdriver inte om jag säger att den är spännande på. varenda. sida. går att smaka på varje mening, om du förstår.

vi har verkligen liknande smak haha. har funderat på att läsa mr y, ska se om jag kan få tag i den snart. den andra låter också jätteintressant... ska nog gå att hitta. hm, åh, vet inte riktigt var du bor, men göteborgs stadsbibliotek öppnar ju snart :)))) är supertaggad

2014-04-19 | 23:07:08
http://ships.blogg.se
Namn:
Kom ihåg uppgifter
Mail (ej synlig):

URL: