kanske naken, men verkligen inte rädd och exposed

 
"Du tar studenten nu, va? Ja, ja... och efter det, har du någon plan? Jaså, skaffa ett jobb? Vart har du tänkt jobba då? Nej, det är sant, man får väl ta vad som erbjuds... Och efter det? Resa, säger du? Inte plugga vidare, nej? Resa ja, det är nog bra ja... Jag har en moster vars grannes hundpassare åkte till Zimbabwe efter gymnasiet, ja han är ju hundpassare nu, men det är nog bra att resa, ja..." 
 
Det är 26 dagar tills min vardag vänds upp och ner. Ska vi prata lite om planer?
 
1. jag har ingen plan. Men det känns bara naturligt. Att inte ha en plan, inte ha en säker framtid. Att kasta sig över den otroliga förändringen i att inte längre ha en skola att knata till varje dag, och omfamna den utan att riktigt veta vad som väntar. Vad ska man annars göra?
 
Så, ingen plan. Däremot har jag delmål. Är inte det så mycket bättre? Jag har dessutom otroligt grymma mål. Ambitiös eller inte, så är det klart att jag bara grymma mål. Det kommer att bli jobbigt, men vad tusan ska man leva för om inte för att uppnå allt man drömmer om? 
 
 
Louise

Väldigt bra text! Beskrev nog vad nästan alla studenter känner!

Svar: tack så mycket!
beatrice

2013-05-08 | 17:19:42
paulina

asgrymma bilder alltså!

Svar: tacktack p!
beatrice

2013-05-15 | 20:37:13
Hanna

Så himla vettigt.
Det var ett år sedan jag tog studenten, och jag har pluggat enstaka kurser nu dom här två terminerna och den ständiga frågan är "jahaja, och var leder dom då?". Att jag tycker det är roligt duger liksom inte som svar.
Jag tycker det låter svinbra med delmål, dom flesta stressar så jävla mycket, eller nöjer sig för snabbt. Får panik på allt!

Svar: Exakt, bra kommentar. Vill inte nöja mig med det som, ja, fungerar. Vill resa, göra saker jag verkligen VILL och inte saker som säkert är bra men inte tar mig någonstans. Kan bara hoppas på att det blir så.
Känns svårt att påverka när det gäller framtiden, det är mycket chansningar. Antar att mycket handlar om att fånga möjligheter i alla fall. SKAPA möjligheter.
Jag tror det är bra att försöka lista upp sina delmål, försöka se hur man ska uppnå dem. (Men jag gillar ju listor.) Mål blir mycket påtagligare om man ser vägen till dem, tycker jag.

Känns svårt att säga lycka till när jag själv sitter och balanserar, men det är väl det enda man kan göra. Går ju inte att hjälpa till. Så, hoppas du lyckas.
beatrice

2013-05-19 | 20:53:37
http://sanningsenlig.blogg.se
felicia.

Så fina bilder. Vad kul för dig och ta studenten. Längtar själv dock ett år kvar

Svar: tack tack.
herregud ja, jag tar studenten om nio dagar. förstår att du längtar. kan inte säga att du inte har långt kvar, men det är bara att kämpa på. om allt är jobbigt, tänk hur mycket som hinner förändras på ett år. du kommer uppleva saker du inte kunnat drömma om. sedan kommer ju studenten! jag ser det som livet del två ungefär. men ja, snart är det er tur att räkna dagar. ha det bra!
beatrice

2013-05-22 | 20:22:14
http://whofelicia.blogg.se
Namn:
Kom ihåg uppgifter
Mail (ej synlig):

URL: