27 maj

På lördag ska jag se Justice igen, på Dans Dakar i Stockholm. De går på strax innan två på natten. Bland annat Röyksopp spelar tidigare på dagen. Allt känns bara så oklart och perfekt. 
 
Hamnade på en efterfest i stan efter utgång i lördags. Jag och Mathilda (som också såg Justice på Hultan) lade oss till slut med ett täcke över huvudet vid 06-snåret, när solen gått upp på riktigt. Det dunkade random elektronisk musik på relativt hög volym i bakgrunden har jag för mig. 
 
Jag var i alla fall precis i stadiet mellan vaken och sömn: när man inte somnat men ändå inte riktigt medveten om omgivningen. Så satte någon plötsligt på Genesis, och både Mathilda och jag skrek till haha. Sjuk känsla när introt trängde genom lägenheten i morgonljuset. Surrealistiskt. †

Historien om typografi

En snygg stopmotionfilm som berättar hur typografi kom till. Det plirar liksom i fingrarna av att få utforska allihop. 
 

Marslördag

satt på alingsåskafé med farmor, lovisa och ingrid en dag.
 

min favoritperson. 
ingrid har tagit resten av bilderna. 


bitter. gick inge bra på candy crush.
kanske naken, men verkligen inte rädd och exposed

 
"Du tar studenten nu, va? Ja, ja... och efter det, har du någon plan? Jaså, skaffa ett jobb? Vart har du tänkt jobba då? Nej, det är sant, man får väl ta vad som erbjuds... Och efter det? Resa, säger du? Inte plugga vidare, nej? Resa ja, det är nog bra ja... Jag har en moster vars grannes hundpassare åkte till Zimbabwe efter gymnasiet, ja han är ju hundpassare nu, men det är nog bra att resa, ja..." 
 
Det är 26 dagar tills min vardag vänds upp och ner. Ska vi prata lite om planer?
 
1. jag har ingen plan. Men det känns bara naturligt. Att inte ha en plan, inte ha en säker framtid. Att kasta sig över den otroliga förändringen i att inte längre ha en skola att knata till varje dag, och omfamna den utan att riktigt veta vad som väntar. Vad ska man annars göra?
 
Så, ingen plan. Däremot har jag delmål. Är inte det så mycket bättre? Jag har dessutom otroligt grymma mål. Ambitiös eller inte, så är det klart att jag bara grymma mål. Det kommer att bli jobbigt, men vad tusan ska man leva för om inte för att uppnå allt man drömmer om? 
 
 

28

Det är fredag.
Det är maj.
Det är chili con carne till lunch.
Det är 28 dagar kvar till student. 
 
28 är mitt favoritnummer.
Hilda.


Hilda och marshmallows.