Idealskadad

I morse stod jag framför spegeln hemma, som alla andra morgnar, och funderade på varför jag sminkade mig. Varför sminkar jag mig? Varför sminkar sig inte killarna i min klass? Svar: jag bryr mig verkligen inte om hur de (eller någon annan) ser ut. Jag lägger MÄRKE till det. Men jag BRYR mig inte om det. 

Jag vet inte om de bryr sig, själva. Killarna.

 

 

Jag har ingen schysst uppsättning smink, snarare tvärtom. Dock har jag  ovanligt bra hy (tack farmor, tror jag). Det är troligtvis därför jag inte har köpt något bra smink heller.

VARFÖR SKULLE JAG HA BRA SMINK NÄR JAG HAR BRA HY?

 

 

Varför "ska" jag ha smink om jag hade haft dålig hy?
Varför känner jag sådan jävla press att inte se annorlunda ut. 

 

 

Svar: eftersom det inte fungerar att bara "inte vara ful". Jag kan inte. Och jag KAN inte gå till skolan och vara okej med märken i ansiktet.

slut

 

 

Nora Fazel

JO. kände samma sak för 2 år sen. sen en dag hade jag inget smink i skolan. 2 år senare har jag inte haft smink i skolan, och det sparar tid på morgonen, SCORE JU.

Svar: SÅ GÖTT att få respons på detta. mmmmm bra.
beatrice

2013-03-06 | 00:08:40
Chitra

Jaaa den typen av funderingar kommer och går... Jag gick osminkad fram tills dess att jag var 24 år, mest för att mina vänner som började sminka sig när de var typ 12 år såg för jäkliga ut. Min tanke var att "ska jag sminka mig ska jag fanimej lära mig göra det ordentligt". När jag bodde i London fick jag ett tillfälle att bli sminkad på en salong av en duktig tjej som visade precis hur jag skulle göra. När jag såg resultatet av vad jag kunde åstadkomma var det kört. Efter det sminkar jag mig alltid, men alltid enbart för MIN EGEN skull. Dvs jag sminkar mig även om jag ska ut i skogen eller bara vara ensam själv hemma (men inte om jag är jättesjuk...;-))!

Huden är som en helt oanvänd linneduk. De gamla konstnärerna (fram till 1900-talet ungefär) utförde ett stort arbete med duken innan de ens uppnått grunderings-skiktet. Denna förbehandling kan liknas vid riktigt bra hudvårdsprodukter som skapar de bästa förutsättningarna för sminket. Ett bra underlag behövs även om man har "bra hy", och för att bevara denna så länge som möjligt!:-)

När man sedan har en fint underlag att arbeta på så är det, för mig, en meditativ stund varje morgon i badrummet (som resten av familjen respekterar)när jag bygger makeupen från primer, foundation och puder till de mer "dekorativa" inslagen. Tricket är ju, som alltid, att inte se "spacklad" ut. Att i den proceduren använda bra produkter, bra penslar och hållbara material gör hela skillnaden både för känslan, resultatet och för hyn...

Detta är vad sminket är för mig! :-)

2013-03-06 | 19:20:21
Namn:
Kom ihåg uppgifter
Mail (ej synlig):

URL: