Böcker jag läser & ett litet jobb

  • The Wind-Up Bird Chronicle - Haruki Murakami
  • En Skymt Av Paradiset - F. Scott Fitzgerald
  • Harry Potter & the Chamber of Secrets
 
Har inte kommit genom en enda bok sedan årsskiftet, och det suger, men har bara några få sidor kvar på Murakami nu. Bestämde mig för att läsa om Potter-böckerna också, på engelska. Konstigt att jag inte gjort det innan egentligen.
 
Till sist: tänkte visa en grej jag gjort i helgen.
 
Affisch! 
 

Fräknar

hej.
 
vi har fått våra studentmössor.
 
nu vaknar jag varje dag och ser den hänga bakom dörren, och tänker att livet är himla bra ändå.
 
idag är det måndag och studiedag och jag åt frukost på vår terrass medan solen stod högst på himlen. det var inte ett enda moln. satt kvar ett bra tag och lyssnade på glasvegas, kom sedan in med fräknar. ser så himla fint ut. (bilderna är från igår och väldigt o-fräkniga)
 
 
 
 
(kan vi prata om att min nyårsklänning fortfarande hänger framme eller?)
 
 
 

Söndag


I söndags fick jag ett sms, "har du lust att ses? om du inte är bakis eller så". Jag hade lust att ses och nej, bakis var jag ju inte, så vi tog en promenad och försökte fånga lite av de sista soltimmarna. Jag berättade om boken jag läser (Haruki Murakami // The Wind-Up Bird Chronicle), och i går skrev han att han hittat den hemma och läst 50 sidor. Sedan fastställde han bokens hela väsen med några väl valda ord ur det svenska vokabuläret, och jag fick mållöst erkänna att jag läser alldeles för lite. Det är så himla kul med smarta kompisar, och jag vill också langa snygga ord. Haha.
 

Idealskadad

I morse stod jag framför spegeln hemma, som alla andra morgnar, och funderade på varför jag sminkade mig. Varför sminkar jag mig? Varför sminkar sig inte killarna i min klass? Svar: jag bryr mig verkligen inte om hur de (eller någon annan) ser ut. Jag lägger MÄRKE till det. Men jag BRYR mig inte om det. 

Jag vet inte om de bryr sig, själva. Killarna.

 

 

Jag har ingen schysst uppsättning smink, snarare tvärtom. Dock har jag  ovanligt bra hy (tack farmor, tror jag). Det är troligtvis därför jag inte har köpt något bra smink heller.

VARFÖR SKULLE JAG HA BRA SMINK NÄR JAG HAR BRA HY?

 

 

Varför "ska" jag ha smink om jag hade haft dålig hy?
Varför känner jag sådan jävla press att inte se annorlunda ut. 

 

 

Svar: eftersom det inte fungerar att bara "inte vara ful". Jag kan inte. Och jag KAN inte gå till skolan och vara okej med märken i ansiktet.

slut

 

 

Plank

Köpenhamn
 
  
 
 
 

Let's dance to Joy Division


1. göteborg under photowalk med 200 andra fotografer
2. köpenhamns bakgator, av lovisa
 
serverade på ett bröllop idag och vissa av gästerna var fantastiska. någon såg ut som håkan hellström och någon annan hade sextiotalsklänning och hår med flip. efter desserten var klockan tio och då räckte inte edith piaf och aretha franklin. folk tog av sig skorna, och så dansade man till the smiths och joy division. precis som vi gör på klubbarna. blev lite lycklig i hjärtat, fastän jag stod och hällde upp mer vin i köket. plötsligt kändes det okej att bli trettio.