Sju sorters blommor

firade midsommar med ett trettiotal från skolan. vi går ju inte tillsammans längre, men det går inte att kalla dem något annat. himla trevligt i alla fall. kom inte dit med någon krans eftersom det var för blött för att binda ihop trädgårdens blommor, men snodde till mig en under kvällen. hade inte med mig någon alkohol heller, men träffade en tjej som ville dela sin vinflaska med någon. de har precis kommit hem från magaluf nästan allihop, samtidigt som jag varit i hultsfred. det fanns alltså en del att prata om.
 
kom hem precis innan det började ljusna och sprang runt i trädgården för att hitta sju sorters blommor att lägga under kudden.

Studenten

den trettioförsta maj tog jag studenten. klassen möttes upp hemma hos felix för champagnefrukost, sedan gick vi allihop ner till skolan för att ha en sista uppsamling i aulan. därefter var det dags för utspringet. jag skulle vilja komma ihåg, men det var bara en euforisk, vit och bländande dimma. tog oss till föräldrar och släktingar för att bli gratulerade och få saker hängda runt halsen, sedan åkte vi studentflak i en timme. flaket var det roligaste jag gjort i mitt liv. sedan åkte jag hem för att duscha, byta kläder och ha mottagning med släkt, grannar, vänner och vänners föräldrar. åt massor av gott innan det bar av tillbaka till felix igen för att dricka öl och värma upp för studentfesten, fast denna gång med svart klänning. 
 

Festival är bäst

Drog nyss upp rullgardinen för att se på soluppgången, och sprängdes nästan av suktan efter ljusshower och dansande publikmassor. Klockan är av någon anledning fyra på morgonen. Det är väl nästan exakt sex dygn sedan vi lade oss och sov i vårt hultsfredscamp för första gången, och två sedan den sista. 
 
Vill tillbaka. Klockan får gärna vara fyra för att jag varit uppe och dansat tills det blev ljust, men inte för att jag läst bloggar och sörjt morgondagen. 
 
På golvet ligger min vandrarryggsäck orörd, med liggunderlaget fastspänt och alla fack oöppnade. Håret är rent för första gången sedan jag lämnade huset i onsdags. På vänstra armen har jag två festivalarmband och ett justice-kors ritat med spritpenna, på högra armen blänger ett knytnävsstort moshpit-blåmärke argt ovanför ännu ett festivalarmband. Jag är hemma, men mitt huvud är fortfarande ute i de sigtunska skogarna (lol). 
 
Har sett så många "borta bra men hemma bäst" på twitter under dagen. Förstår inte. Festival är bäst.

Affischjobb

Grejar med affischer till en konsert som hålls i Herrljunga och Floda om några veckor, "Älgar is Bach". Det handlar om klassisk musik, Elgar och Bach, och musikerna ville ha Bach ridandes på en älg. Göteborgshumor. 
Har haft himla kul med att googla älgar, Bach och ridstövlar i alla fall.

Livet del 2

Det har gått tolv fucking dygn sedan den bästa dagen i mitt liv. I alla fall i verkligheten. I mitt huvud kunde jag lika gärna ha tagit studenten igår, samtidigt som jag minns det lika dimmigt som ett lyckligt barndomsminne. 
 
Min skolgång kommer dock inte sluta som ett lyckligt barndomsminne. Jag kan inte romantisera detta enorma, det går inte. Har plågat mig genom skolan sedan dag ett. Vill skriva att jag kommer att sakna gymnasiet, men inte ens det är sant.
 
Men nu är det slut!!! Nu börjar livet, del två, och i dag tar jag med mig det i en ryggsäck och åker till hultsfredsfestivalen. Bring it on, motherfuckers.