Snart mars

Lite mars tvåtusentolv kommer här.

Det var vår. Kommer ihåg att jag gick första hundpromenaden i converse.

Och i mars fyller sofie nitton år! Först av alla. Det råkar vara samma datum som vår skola har första studentfesten också (för att fira att det är mindre än hundra dagar kvar). Kommer bli en grym kväll. 

En lista

ska ge er en lista på bra saker:
 
Llojd - 7030
Llojd - I skuggan av allt jag velat
weheartit
Kingshead på andra lång
när studiebidraget blir över
håkan hellström
och: när alla kurser (utom 3) tagit slut. 
 
 
 
 
 
 
 
 
har sammanlagt åtta lektioner i veckan. och i mitt huvud spenderar jag dagarna med att strosa omkring i göteborg, läsa, skriva, måla, lyssna på musik, sova och laga mat. jag gör ju det där, också, men mest av allt är jag bara så jävla ensam. hela tiden. och det dödar mig. är så ensam man kan bli tror jag, när inte ens hunden är hemma.
 
varje dag sitter jag på bussen och vill inte ha benen i kors för att fötterna blir platta. har för mycket i mig för sådant, tunga tankar. så jag lägger upp fötterna på bussätet istället, och håller blicken framåt förarsätet eftersom jag är rädd för att chaffören ska stanna och be mig ta ner dem. /svensk
 
 

Linné

igår vaknade jag till sjukt bra nyheter: dans dakar har släppt hudson mohawke. samma festival som bokat justice och gesaffelstein. orkar inte ens hur fet den kvällen kommer bli. 
 
har bara två lektioner på tisdagar, så plockade med mig kameran i väskan och åkte till göteborg efter skolan. tog spårvagn till järntorget och vandrade omkring bland långgatorna, satt i solen utanför hemmakväll längst upp på linnégatan och saknade way out west. sedan missade jag fyratåget hem, drog till skivbutiken på centralen, hittade en sjukt bra inspelning av ravel - boléro i en fyndlåda, och missade ett tåg till. svårt att komma därifrån ju.
 
Vårsol

hejhej! det är söndag och jag har legat kvar i sängen till halv tre, diskuterat skidresa med familjen, och sprungit en runda. tänkte gå till gymmet egentligen men det är typ vår idag, så jag snörde på mig springskorna och stack ut i solen i stället. sjukt gött.
 

Hultsfred

Jag och bästavän var på Hultsfred i somras.
Det började som ett skämt egentligen. Vi satt på en lektion med I Am The Resurrection - The Stone Roses i varsin hörlur och bestämde då och där: vi behöver starta ett luftband. Anna på bas, jag på trummor. The Stone Rodes blev vi, och spelade en låt. Så släppte hultan riktiga stone roses, och "hade det inte varit så jävla roligt om vi drog dit, gick på och lirade luftband till dem". Ja, jo det hade det ju. Köpte biljetter. Gick på stone roses. Satt längst bak när solen precis gått ner och lirade luftband till i am the resurrection. Kan vara det bästa vi gjort.
 
"Kommer du ihåg när vi skämtade om att gå på hultan och lira luftband till stone roses och så gjorde vi det"
 
Känner mest att jag är så jääävla efter med detta inlägget. Men innan stone roses hände en jävla massa grejer. Exempel: jag såg slash. Ett livsmål, check, typ. Sedan nause.
 
babes. Var så bra och så himla varmt så det fanns inte. 
 
vintage trouble, eller något annat. inget var jätteklart.
 
 
och
 
på natten: det bästa av det bästa. 1 juni ska jag se dem igen. JUSTICE
 
gaspard<333 och xavier, min man, på andra sidan orgeln. alltså fatta: dj-setet delade sig i korset och så hade de en fucking ORGEL
 

Kanske världens bästa

mittersta bilden är disneyaffären i köpenhamn. såg på lyckliga barn och suktade efter avengers actionfigurer (men de hade inte iron man). översta och understa bilden: smoothies på redfellas. victoria fick kanske världens bästa muffins.
 
vill åka tillbaka. 
 
eller förlåt, vill egentligen bara åka iväg. var som helst.

OBEY / Gringotts

svartvitt köpenhamn.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Greta Garbo

ska sluta leka.
ska läsa.
 

Inte ett skitlångt inlägg

hatar hela grejen med skitlånga bildinlägg så vi skiter i det. köpenhamn där alla kollar åt höger:
 
bild 1 av lovisa.

En kommentar

En av mina favoritbloggare publicerade ett inlägg med de bästa kommentarerna hon fått. Och hennes blogg är stor så hon får himla många kommentarer. Mycket av det är så himla random bra små saker, om pojkar och kärlek eller kanske bara att man bor i ett rosa hus.
 
Och så plötsligt såg jag att hon publicerat en text som jag skrivit. En av mina, av alla hundratals. Här är inlägget och ni får gärna gissa vilken jag skrivit.

Köpenhamn

hej!!!! jag har varit i köpenhamn över helgen. har aldrig varit där tidigare så förväntade mig ungefär det man ser i stena line-reklamerna: röd korv, tivoli, fin gatubelysning, färjor osv. hahaha. men nej, det var ingenting sådant. vi bodde på avenue hotel på mitt i stan, men bara någon gata bort såg det ut såhär:
 
det var graffiti på väggarna, cafén istället för kiosker, vintagebutiker på varannan gata och gallerier i varje hörn. pubarna var tätare än klädbutikerna, och längre in knappt en bil i sikte. allt jag kunde tänka på var, varför ser det inte ut såhär där jag bor? varför bor jag inte här. 
men klockan är 02:01 och nu är jag hemma. kommer med fler bilder snart.

Döden i polo

helt okej high life just nu. lyssnar på Houses — Fairweather (drömmig pop från chicago) och spelar candy crush. och så är jag LYCKLIG!!! för att a$ap rocky kommer till hultsfed, och jag med. 
 
det blev ingen biljard för mig i fredags, men hamnade på jazzhuset ändå och dansade till håkan och drack precis lagom många öl. jag felicia och hanna var döden i polo, mathilda var turist i vietnamskjorta. bra kväll. borde inte säga så, för då lär det komma upp något som bevisar motsatsen men, det blir visst jämt bra nu för tiden. inte mycket jag kan göra åt saken. sedan blev det lördag och första dagen på lovet. ska berätta mer om lördagen snart. i dag är det söndag och jag har bara varit hemma, lagat thailändskt med pappa och kollat gossip girl. 
 
bild från hannas insta.

Arton fyrtiofem

jaaaaaaaaaaaaa: fredag.
 
Fredag är bäst. Och så ett himla gött lov på det också, fastän jag mår bra, fastän inte behöver lov just nu. Fett. Några timmar kvar, men ska till henriksberg och spela biljard och sedan öppnar en ny klubb på jazzhuset. Fredag är bäst, mm.
 
Bilderna: frukt och kaffe till frukost. <3
 

Ok vad hände precis :/

söndag, 3 februari
 
 
 
 
 
ni är antagligen medvetna vid det här laget, om att jag håller på med ett stort arbete om andy warhol.
har bland annat kollat på en asbra dokumentär på grund av detta. typical andy var att svara alla frågor med um, yes eller um, no. så efter ett tag känner man igen hans röst bara genom att lyssna. 
 
"well, isn’t this sort of a joke then, that you’re playing on the public?"
"um, no. it gives me something to do"
 
jag sitter i skrivande stund och jobbar på arbetets sista. har lyckats hålla mig ganska okej från facebook, men så råkade jag se, längst upp på nyhetsflödet, en otroligt positiv recension av en ny skiva från the embassy (göteborgsband). så jag satte igång det på spotify. tredje låten började med ett extrakt ur ett samtal.
 
ett samtal från en intervju med.... andy warhol???
och inte vilken som helst, utan en från dokumentären jag sett. så himla knäppt.

HDK

hola!
 
idag var jag med klassen på hdk. det var underbara lokaler på takvåningen så är lite ledsen att jag inte hade med kamera. men i alla fall, högskolan för design och konsthantverk i göteborg. AH NAJS tänkte jag, för jag har typ fått för mig att börja måla, kanske läsa konst, vad vet jag. men nej, det gick inga konstnärer på konsthögskolan?? jag upprepar: inga konstnärer. vi fick se:
 
1. industriell design
2. folk som tillverkar smycken i källaren
3. folk som gör saker av trä
4. folk som gör saker av metall
 
:/
 

Bra saker som är gratis

idag tänkte jag lista några bra saker som är gratis (även om man är fattig student):
 
promenader
sömn
att dansa
ligga på stranden
din födelsedag
titta på stjärnorna
google
springa
att drömma
bada i havet
tanken på chokladkaka
fönstershopping
döden

Lördag

hej...gott folk
det är lördag och jag har skrivit om, ANDY WARHOL omg such a blast. men har hunnit fotografera lovisa lite också. några bilder bara. men ni får inte se något än, för nu ska jag till anna och glo melodifestival, yey. fastän vi hatar det båda två. hejdå.
 
ingen lugg kanske??? och små läppar.

Ångest (fortfarande)

helvetes i-landsliv. magaluf eller hultsfred?