September i telefonen

 
Allt är från Instagram (@koboltblue). Klicka så blir det lite större bilder.

Början och slut

Jaha, hej, nu har hela september gått. Vad har jag gjort egentligen?
Jag fyllde arton 28 augusti men har inte utnyttjat det riktigt till fullo än, haha. Varit ute två gånger på en månad. Har dock gjort vuxensaker som att skaffa visa, ID, fått massor med viktiga brev och börjat dricka kaffe. 
 
Oskar.
Och så har jag slutat med en sak, på riktigt. Jag har lagt av med fiolen! 
Har spelat nästan exakt tio år, några dagar mer eller mindre, men kände att det var dags nu. Det sista jag gjorde var att spela Sibelius andra symfoni med Vägus den 26 sept, det säger er säkert ingenting men så är det. Den symfonin är något av det vackraste som skrivits inom klassisk musik, och Vägus är världens roligaste orkester. Och så är vi bra också. 
 
Lovisa i trädgården första september. Observera nu varning för fötter samt katt. I händelse av att någon av er skulle ha podofobi (rädsla för fötter) eller ailurofobi (rädsla för katter).
 
Nu är det dock dags att njuta av septembers sista 22 timmar. Godnatt!
 

Första året

Alla de här är från mitt första år med systemkamera. Det var en Canon 1000D och jag köpte den för alldeles egna pengar, lite över femtusen. Jämfört med bilderna jag tar idag är detta bara skräp, men jag var såklart jättenöjd... Haha. Mittenbilden tycker jag dock är lite fin fortfarande, vet inte om det var meningen att få gul bokeh i förgrunden?
 

Instagram

Jag älskar instagram men önskar det fanns lite fler effekter, och att de var lite bättre. Några går inte ens att använda för android, för fula liksom, haha. Men, här är lite från senaste veckan i alla fall. Jag heter koboltblue.
 
          
Just nu: jag och Lovisa sitter vid matbordet och pratar medan hon leker på instagram. 

L: Vänta. Vad gör min telefon här? Jag håller på att ladda över mina mobilbilder till min dator.
B: Haha va?
L: Jag har suttit här och väntat på att det ska bli klart, måste tagit med mig mobilen när jag gick.
B: Så du har suttit här hur länge som helst och väntat på...
L: Hahaha ja, jag har suttit här i två timmar nu.

Frankrike

Vår lägenhet i Saint Pierre, Victoria gör sig i ordning framför spegeln för att gå ut på restaurang. Jag saknar Frankrike... och vill så gärna åka till Barcelona. 
 

Helt vanlig kväll i Saint Pierre

Lägenheten vi hyrde i Frankrike ligger i Saint Pierre, en liten stad några mil utanför spanska gränsen. Det bra med Saint Pierre är att staden inte är ett jättestort turistmål trots att den ligger på rivieran - vi träffade bara på två eller tre svenskar under hela resan. De flesta som kommer hit är fransmän själva.
 

På morgonen och dagarna var det marknad precis ovanför stranden, men varje dag vid lunchtid packade alla ihop och försvann, och lämnade ett stort, tomt torg med scen efter sig. Om kvällarna kunde man se allt ifrån talangjakt till skönhetstävling på scenen om man var intresserad. Vi åt mest glass och tittade på staden.
 

Kulturkalas

Jag älskar augusti, för det händer så mycket bra saker då. I Göteborg är det kulturkalaset, vilket betyder gratis konserter varje kväll. Det är då jag och resten av gänget samlar ihop oss och börjar umgås efter sommarens äventyr. De två sistorna veckorna är de bästa på hela lovet. Men en vecka efter skolan börjat så fyller jag år, arton nu faktiskt, det ju är också ganska jättebra.
 
Så en kväll under kulturkalaset så var jag och Anna själva i stan och låtsades att vi ville se Timbuktu, fast vi egentligen nog bara ville umgås.
 Det var precis när jag bestämt mig för att ta med kameran överallt den här hösten, och A tyckte jag var jättepinsam när jag fotograferade allt och alla.
 

En ganska jättebra dag

Jag och några klasskompisar var vid havet en dag innan sommaren tog slut. Det är de här dagarna jag saknar mest på vintern, när man inte behöver ha något mer än tjocktröja och shorts och kan hoppa i vattnet bara för att man inte har något bättre för sig.
 
Vi grillade på en liten kobbe och åkte wakeboard och såg solen gå ner bakom ett moln och sådant där fint.

Henrik hade testat wakeboard förra sommaren redan, så han var bra. De andra kom inte ens upp ur vattnet. Men alla tyckte det var sjukt kul ändå faktiskt, fast vattnet var så kallt.


Solnedgången var helt galen!

Sedan gick solen ner och vi åkte till fastlandet igen, åt kladdkaka i bilen och upptäckte att det var den tionde augusti. De är då jorden passerar meteorgruppen Perseiderna. Så vi bastade, och satt sedan i nästan inga kläder på altanen och räknade stjärnfall.
 
(Bild 3 och 4 tagna av Sebastian)