Förlåt

Så otroligt ironiskt, att jag var med och lockade nya ettor till skolan igår på öppet hus. Jag är väl den enda i klassen som verkligen går helt fel linje. Och det kändes konstigt att stå och tala väl om lärarna, skolans lokaler och kommunen när jag bara vill härifrån. Är lite ledsen över alla femtonåringar som jag lurat på tre år i helvetet. Aja. 
 
"Varför ska man välja Lerums gymnasium då?" 
"Jaa... Det är ju nära till både pendeln och ICA..."

Magneter

Här är en dagboksanteckning, gammal, men bra.
 
Han pluggade och de andra tre var på höstpromenad. Jag satt med honom, läste ur Pattis bok, drack kaffe och det blev lite sådär hänga, vila på axel, min axel. Lite nudda varandra, lite jag vill inte riktigt hålla mig ifrån dig och särskilt inte nu, när vi är ensamma. Men så fort de andra kom tillbaka var det inget, igen. Tillbaka till inget. Önskar han var gratis, inte var med henne, för vi är magneter.
 

Vi dör för detta

Vad gör vi ikväll? Vad gör vi på fredag. Tisdag i november, kunde lika gärna vara Stockholm och allt känns som en oändlig öken. En dag kommer tiden vara slut och då ångrar vi allt vi inte gjorde. Kanske någon annan ångrar det de inte gjorde mot mig, med mig. En dag är vi gamla, fula och får inte göra detta, allt vi får är samma hus rum möbler utsikt grannar fast vi inte ens vill ha det, eller valt det, men då är det vårat fel. Och när allt är slut har vi bara det vi (inte) gjorde, och jag vill ha allt, jag vill dö för detta. Vi dör för detta.

Bandsläpp!!!!!

Ja, ni ser ju!!! Har inte lyssnat på någon av dessa innan, men VAD TUSAN folk verkar nöjda, så... Hade ju inte precis hört French Films eller Vintage Trouble innan förra årets Hultsfred, och båda de var bara galet bra. Längtar till nästa släpp. Och jag älskar det nya grafiska också, loggan är sjukt snygg. Fina, fina Hultan. <3

Klockan ett!!

Timeline Photos | Facebook Tumblr Veronica Maggio - Musikk - Dagbladet.no
red rabbits Alívio Imediato Wolf & Kangaroo
 
Guuuuuuuuuuuuuuud. I morgon gäller det. Klockan 13:00 släpper Hultsfred sitt/sina första band. Är otroligt peppad och hoppas på fler än Band of Horses. Bäst hade varit om de gav oss XX igen, och så Lana, fastän hon kanske inte riktigt hör hemma på Hultan. Men vi fick ju Slash förra året, så himla random och supersuperbra. Villvillvill. 
 
NU TAGGAR VI TILL FESTIVALERNA, VÄNNER

SHM på instagram

Det viktiga är väl egentligen att det är den tjugofemte november, klockan 02:01, och nu officiellt över två dygn sedan Swedish House Mafia gjorde sin första konsert tillsammans, i Sverige. Konserten som jag var på. Konserten, som var början, till slutet. Och eftersom klockan nu är en bra bit efter midnatt den tjugofemte november, är vi nu över. Swedish House Mafia är bara House Mafia. Vi är två.

Fyra veckor sedan

LISTA PÅ FINA SAKER. AV ANNA OCH BEA.
Enhörningar
Måns Zelmerlöws leende
Johnny Depp i mustasch
Jude Laws ögon
Benedict Cumberbatchs ögon
Cupcakes
Genomskinligt färgglatt glas
Rosa fluffiga moln
Weekday och Cheap Monday
Mylo Xyloto
Δ
 
Det var fredag och sista dagen innan höstlovet, då är det svårt att koncentrera sig. Anna och jag gjorde en lista och skrev varannan rad. Sedan försökte vi få resten av klassen att fylla på ord, men de är inte som oss, så listan slutade vid triangeln. Men det gör ju inget.
 
February-03-2012-10-23-16-vdsxfds_large

Allt det där förutom konserten

Stockholm | Flickr - Photo Sharing! INK361 - Photo - #cheapmonday #stockholm  Freed☮m
Filmstaden | FLM ratherdieyoung.blogg.se - cargohold - wuthering heights
Ja, och förutom konserten ska jag ju till Stockholm också. Fina huvudstad som är så nära vi kommer London utan att lämna landet. Jag älskar kullerstenarna i Gamla Stan, körsbärsträden i Kungsträdgården, tunnelbanorna och Urban Outfitters butik inne i stan. Är där så ofta men ändå så sällan, för jag kommer vanligtvis inte närmare än Nacka, där min kusin bor. Men de få gånger jag fått gå omkring som jag vill har varit så himla bra. Första gången var en natt med en riktigt bra kompis. Vi smög ut från vandrarhemmet på Skeppsholmen med varsin kamera, och vandrade omkring bara vi två i ett mörkt Stockholm. På fredag är det jag och Anna, hela dagen, och jag tror verkligen det kommer bli lika bra som natten innan, när vi står framför världens bästa DJs. 
 
(Fast när ni läser det här är jag på väg till Swedish fucking House Mafia och det känns lite överväldigande.)

23 timmar kvar

Canon EOS 5D Mk ii, Just Kids av Patti Smith, biljetter i kuvert, leopardskjorta, analog kamera, hörlurar, Annas hörlurar. Och tuschpennor, man vet ju aldrig vem man träffar på. 
 
Här är allt som ska med till Stockholm imorgon. Men ja, detta var till instagram. Fotograferade med stora kamera också. Den analoga är en Nikon EM och min bebis. 
 
Är nog så taggad man kan bli. 

Tisdag

Tumblr_md0cgpfrrl1qzkqn9o1_500_large
Okej först av allt: JUSTICE RYKTAS TILL SVERIGE och mitt hjärta sprängs. 
 
Klockan står på halv sex. Det är tisdag (och två himla dagar kvar till shm). Jag vaknade halv ett någon gång, ungefär samtidigt som resten av klassen blev klara med sitt fysikprov. Sedan dess har jag...
 
Kollat Mean Girls med Lovisa, som var sjuk och hemma från skolan.
 
druckit kaffe
 
spelat gitarr
 
och lyssnat på the xx. Det var väl det. Tisdagar är alltid så himla dåliga. Men det är i alla fall kul att umgås med syster. 

Mitt torn

Fast just nu känns allt ganska okej. Jag är i mitt rum, mitt torn. Där jag mår bra. Det hänger snygga kläder i fönstret och fula i garderoben. Det ligger kameror precis överallt, och det sitter svartvita bilder på väggarna. Hyllorna är fulla med musik och böcker. Bredvid min säng har jag en stol, och på den står en mugg med bra pennor, en lp, två fjärrkontroller, och min dagbok. På dagboken ligger pappas icakort, och i mobilen finns en lista där det står avokado. Nu ska jag bara vara ledig.

Ljus

Måndag! Fast när ni läser det här är det tisdag, och jag är ledig. Resten av klassen har prov i fysik. Jag valde bort den kursen innan sommaren. TACK GUD!!
 
Idag måndag har jag i alla fall varit i skolan. Och det var så mycket sol, jag blev lite lycklig i hjärtat. På bussen till skolan var det dimma i dalen mellan Floda och Stenkullen. Solen sken genom träden på ängarna och blev sådär disig i dimmorna. Tjejerna bakom mig tog fram sina mobilkameror, jag sparar i huvudet istället. Ibland behöver man känslan mer än fakta. Och i bussen hem gick solen ner, så jag hade gult i ögonen hela vägen. 
 

Graveyard girl

Nej, nu är det ändå nog med deppinlägg (för idag). Ska snöra på mig joggingskorna och gå ut, med lite underbar musik i öronen. Vill röra på mig, vill ha en bra ursäkt för att slippa detta ett tag. Kanske rensar det tankarna lite också. Kliché.
 
Adjöss.

Ni vet ju

Det verkar som att jag inte är den enda som mår ganska sådär just nu, i alla fall. Läser precis vad jag känner på massor av andra bloggar. 
 
Last spring. Tumblr Wait. For. Something.
carry on Last spring. Last spring.
 
Ångest inför framtiden. "Man ska plugga vidare", men jag vill inte. Hade inte klarat av det, hur som helst. Klarar ju knappt av att gå till skolan som det är nu. Så högskola kommer inte fungera om jag inte får upp studiemotivationen. Vill jobba något år. Åka till London, köpa lägenhet, klara mig. 
 
Ångest inför skolan, ångest inför jobb. Ångest inför alla pengar som måste spenderas till studenten. Ångest inför post-konsertkänslorna som kommer infinna redan i bilen hem efter Swedish House Mafia... Och så massor av andra saker. Ni vet ju. Ni känner likadant. 

Frukost, skriva, Coexist

I onsdags började jag en timme senare, eftersom vi har hemarbetsuppgifter i Design som är första ämnet för dagen. Det är bra när man mår sådär, för då har man både tid att äta frukost långsamt och ligga kvar länge i sängen. (Ligga och skriva sent in på nätterna fungerar också.)
 
Har försökt lyssna på The xx - Coexist ett par gånger, men det blir aldrig lika bra som deras första album
Tumblr_mc05kws19y1rhufwco1_500_large

Kommer snart

Förlåt för att min blogg är så himla knäpp. Mitt liv är knäppt just nu. Men efter jag är klar med allt det där, ska den här bloggen bli så bra. Så bra.
 

Paradiset pls

Ja men så trevligt att det är så många besökare här. H a h a h a.
 
Men det har ju inte hänt mig särskilt mycket på sistone heller. Jag har cirka fyrtiotvå saker att göra den här veckan, men det är bara och endast tråkiga uppgifter kan jag säga... Behöver skriva cv, spela in en film där jag pratar exemplarisk brittiska, skriva ett tal om ondska... Osv osv osv. Jag känner mig deprimerad på insidan. Det börjar synas på mina betyg. 
 
mesmérisme You Meet The Nicest People Square Dancing Sigh no more.
Sigh no more. Isabelle Adjani photographed by Jean-Claude... - Comme c'est charmant Sigh no more.
 
Har varit ute och bara gått, ensam, två kvällar i rad. Och sprungit en annan kväll. Idag var jag ute utan musik. Det ger en annan slags frihet för huvudet. Tankarna går åt de håll som behövs, istället för att påverkas av vad jag lyssnar på.
 
Alltså vad gör ni med era liv? Snälla, berätta. Hittills är jag i alla fall totalt misslyckad. Längtar till Swedish House Mafia men sedan hoppas jag mest att världen går under den tjugoförsta december, så att jag slipper ta tag i mitt liv. Blashsjalbadf
 
Tumblr_mcvmbutfnc1qfs3vto1_500_large
 
Ps. Lyssnar på Lana Del Rey - Born To Die - Paradise Edition som kom ut förra veckan. <3

När jag var liten

När jag var liten var jag kär i en kille på min förskola. Jag var fem år, hade tjockt hår med lugg och älskade Harry Potter. Han var bråkigast, stökigast, hade två blodhundar och en uppstoppad ekorre på sitt rum. Jag ljög om att jag hade en ökenråtta. Vet fortfarande inte varför. Och fem år gammal bestämde jag mig för att ha en vit volvo 745 när jag blev stor, för en sådan hade ju han.
 
En gång var vi sist kvar på dagis, och med armarna tätt omslingrade upptäckte vi vad som band oss samman.
Jordgubbssylt. Ingen av oss gillade lingonsylt, bara jordgubbssylt. Vi var själsfränder.
 
Det konstiga är att jag fortfarande känner mig som samma lilla flicka. Jag är ju alltid henne, bara med lite fler erfarenheter. Jag blir fortfarande kär i dumma killar (han förstod ju aldrig att vi var själsfränder), fastän jag kanske inte baserar kärlek på vilken sylt de gillar längre. Och en liten del av mig vill ju fortfarande ha en volvo 745. 
 
Bilden är på Ingrid.

Kaffe, musik, säng, ensam.

Hej kompisar-som-varit-upptagna-med-annat-idag. Bilderna demonstrerar hur tråkigt jag haft, utan er. 
 
En ingenting-dag. Jag vaknade av ett sms från Mattias. Vi diskuterande lite grann fram och tillbaka och nu är det nästan bestämt att han och Marcus kommer hit nästa helg. Marcus och Mattias bor en bit från Gbg, fast ändå inte så långt att de inte kan komma hit och gå ut med mig /och mina vänner/ en kväll. Längtarlängtarlängtar.
 
Och idag har det gått fyra dagar sedan jag tog bort min facebook! Bra. Men jag saknar att kunna skriva till vem som helst, när som helst. Och så kommer jag på mig själv, fyra-fem gånger om dagen med att trycka på telefonskärmen, där facebookappen fanns förut (och istället öppna miniräknaren, menmen, det är sådant man får ta).
 
Jag tänkte lite grann att jag skulle ha mer tid till att träffa vännerna, istället för att chatta med dem eller inte göra något alls. Och jag har mer tid nu. Men alla andra har ju inte mer tid för det. Så jag har penderat hela idag (observera: lördag) i sängen, med kaffe och bra musik. Det var väldigt tråkigt. Ja.
 

Coexist

Alltså, åh. Igår fredag kom ett fantastiskt mail från Hultsfred. De har släppt wild card-biljetter, lite billigare, som kommer ligga ute ända till första bandsläppet. Vill vill vill ju, men har ingen att åka med än. ÅH.
 
Det är svårt, när festivalen hålls så nära studenten och alla nära kompisar är födda samma år. Studentresan och Hultsfred ligger just nu och slirar mellan att krocka helt, eller missa varandra med en dag. Vet ju att jag kommer välja Hultsfred (om jag bara hittar någon att åka med)... Men det känns samtidigt jobbigt att missa studentresan, det är så stort. Alla avgångsklasser kommer åka till samma ställe. 
 
Men nu är det lördagmorgon, och jag mår bra eftersom jag inte var ute igår. Känns som första gången på evigheter. Har lovat att vara med och städa huset idag, men först ska jag dricka upp mitt kaffe och lyssna på The XX - Coexist några gånger till.
 

Hejdå

Nu kommer ni försvinna, allihop. Jag tog nämligen bort mitt konto på facebook, där inläggen publicerats automatiskt, så kommer ni vanligtvis därifrån lär ni inte komma hit på ett tag. Ja, det är väldigt tråkigt, jag håller med. Det finns ju så mycket roligt här!!! Till exempel en text jag skrev den tolfte september:
 
"...så gick vi tre till en pizzeria, och mötte upp H, och så plötsligt skulle alla hänga i min lilla stad. S kom också dit, fast han var väldigt väldigt sen, så innan han kom hann vi andra hitta på massor med skoj. Som att skämta om att S alltid säger tio minuter men kommer efter fyrtio, till exempel. Och om att han alltid har ont minst någonstans, ofta på flera ställen och alltid väldigt ont just där."
 
Nostalgia. Chloe Ayriss Lips of nitcotine † Carolbooms., thomasthanasi: Still is sad that they are...
 
Och ja, sedan är det ju en liten grej till. Det är den sjunde november. Och den sjunde november är det bara femton jäkla dagar kvar till House Mafia. Vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv, men lade mig precis på knä, med biljetterna mellan huvudet och golvet. Det är väl ungefär så långt kommit i processen med att försöka inse att det är på riktigt. Ja. 
 
Shm-new-group-shot-credit-carl-linstromm_4fe97d4fe087c345e00006f1_large

Hultsfred

Det var så fruktansvärt många bra band och musiker på Hultsfred i år. Är så ledsen att jag bara var där
en dag. Ett av mitt livs större misstag, hittills, kan jag ju säga. Blir helt galen med tanke på missade
alla dessa: bombay bicycle club gorillaz m83 markus krunegård the cure the xx. Blakjsdfhss.
 
marieke is fab like jay z bby (celebrate-ironyy) Archivo:Gorillaz live 2010.jpg - Wikipedia, la enciclopedia libre Mike Dutkiewicz
Hej jag heter Emelie Tumblr Tumblr

KOLLA VAD JAG GJORT!!!!

Syster ringde frisören igår kväll, som sa "kom om fyrtio minuter", och då fick jag värsta infallet och hängde med. Visade upp en bild på Marianne Faithfull och så fick jag världens bästa 60-talslugg. <3
 

Söndagskväll

Några bilder från torsdag. Var som sagt på tv4 och spelade (fiol) med Susan Boyle. Det hamnar i tv på nyårsafton. 
 
Små fiolkompisar.
 
Och öh, ursäkta, men vad hände med alla dagar som var kvar på lovet? Vill verkligen inte tillbaka till skolan. Efter helgerna är det okej, det är skönt att komma in i en normal dygnsrytm igen. Fixa sig på morgonen. Men efter ett lov, då vill jag bara sitta på golv hemma hos trevliga människor. Dricka te, prata, skriva. Gå promenader. Inte slösa bort mitt liv på mattelektioner. Bea, hur tänkte du egentligen när du valde en tekniklinje?
 
Foto tre och fyra tagna av min minsta syster.

Hemligheter

Vill ni se lite fina bilder?
 
Roses Live laugh Believe;♥ carry on
Sigh no more. e to be different. imm.io - sanna in Pixlr-o-matic
Alla bildkällor finns på min weheartit. (Ping Caroline som heartade bild 1)
 
Egentligen har jag så mycket jag vill skriva. Så mycket som behöver berättas, pratas om. Du vet, det där som ingen får veta, ingen utom närmsta vännerna. Och det där som du lovat att inte berätta för någon, som du inte riktigt förstår varför du, av alla personer, fick veta. Men nej, det går ju inte att skriva om, inte här! De orden får bara fylla anteckningsblock och dagböcker, som aldrig citeras, fastän det är då jag anstränger mig mest. Aldrig får de vackra orden höras.
 
Haha, förresten, ni skulle sett leendet jag klistrade på den sista timmen ute i fredags! Jag tror inte en enda människa gick på det. Kände mig ungefär såhär:
 
Men ja...