Fågeln som vrider upp världen

Är såhär________ glad pga fick the wind-up bird chronicle från mamma igår. Bara läst 13 sidor men redan bra??
Och imorse: tömde en låda med gamla grejer och hittade guldklimpar som mp3-spelare, hångeltuggummi och mustasch-klistermärken. Har fått fina julklappar men känns som de blev dubbelt så många nu. Lyssnar på franska kort — ted gärdestad och laddar över lana del rey till mp3-spelaren. Plus: Lovisa gav mig ett sammetslinne så är jättefin.
I morgon åker jag till stockholm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Söndag

Nu ska jag äntligen sova och när jag vaknar är det julafton. Jättesjukt + jättebra. Men jaaaaa jag kan ju skriva vad jag önskar mig i julklapp i morgon:
 
En biljett till Dans Dakar med Ingrid. J U S T I C E.
Skivspelare, denhärtröjan...... för att all merchendise var slut när vi kom ut från shm. Böcker av Haruki Murakami: norwegian wood och annat. Men mest biljett. Justice justice justice.
 
GOD JUL DÅ

#känd

Kommer ni ihåg denna bilden eller? Sebastian, från när vi var på marstrand. Och någon lade tydligen ut den på tumblr i somras. Den har lite över tolvtusen notes just nu. 
 
image
 
http://juliflor.tumblr.com/post/31472761360

Hög som ett hus

Är för en gångs skull så himla sugen på jul. Bra att det är julafton imorgon.
 
Aja, här är jag idag. Bakis men lycklig. Igår var jag med A på vår bästa bar, drack billig öl och snackade om allt och inget. Hon är bra. Sedan fick vi ett sms och tog oss till park lane med en del schysst folk. Så sjukt bra kväll. Idag går jag runt som en zombie, har vägrat julmusik och kollat på dokumentären om justice. Fast en aslycklig zombie då. Lillasyster frågade om det hänt något speciellt bra för att jag var så himla glad. Haha alltså. Behövde igår. Har inte mått asbra på ett tag. 
 

Magaluf

Bokade precis min biljett till Magaluf. Studentresa. Har varit så himla tveksam, men nu är det klart. Får bara hoppas att Hultsfred inte lyckas hitta några bra artister, typ. 
 
Tumblr_m0zchzbzhe1rqd3n1o1_500_large

Lord of the Rings

 Tumblr_mf34auedpn1r5e81oo5_250_large 
 
Ååååh shit, tre dagar senare. Nu har jag alltså sett Sagan Om Ringen (dvs är lika värdig alla quotes som resten av jorden livet universum). Så himla bra tajming ju, om jorden går under på fredag. <3
Ska göra en domdagslista på spotify!! Lätt ju haha. Och sedan är det party.

Inget är vi utan varandra

Gick Avenyn upp och ner i mörker två dagar i rad. Någon hade projekterat Håkan Hellström-citat på våra finaste hus och jag blev lite varmare i minusgraderna. Inuti.
 
Tumblr_ls5ezypqtf1r0iqavo1_400_large
 
Och, idag läste jag ut Just Kids av Patti Smith. Om henne och Robert. Det var rätt på något vis, att de tog slut för mig, idag, när allting är så mycket. Slutet på en lång, lång tid. Kanske.
 
Jag är konstnär och allt jag tycker är vackert är så jävla fult, men konstnärerna ser det vackra i det fula för de skapar varandra, och inget är vi utan varandra. 
 
Tumblr_lzhjtou9il1rpt2juo1_500_large
 
(ps. ska lana med anna nu: sims 2, tända ljus och vitmögelost. så himla bra)
 

December

Tumblr_mea0kc2wje1r0i9t4o1_500_large
Tumblr_mea0kc2wje1r0i9t4o1_500_large
Jag hade med kameran till Stockholm, det är bara många bilder att redigera, välja mellan. Vill publicera hela resan i samma inlägg. Men det kommer, någon gång, förhoppningsvis snart.
 
Vet ni, jag satte precis upp en stjärna i mitt fönster. Julradio spelas i bakgrunden. Hallå, det är december. 
 
Tumblr_lw0xrgqsn31qhwg9so1_500_large

Typ Hogwarts

Hej, jag sitter här och försöker komma på något vettigt att skriva en uppsats på, om magi. Jag ska få ihop en slutuppgift i religionskunskap, och har valt magi som huvudämne. Bra, verkligen. Om sex minuter är det sex timmar kvar till jag vill sova, och jag vet knappt vad jag ska skriva om.
Pappa tyckte jag skulle blanda in Illuminati. Jag vet inte. Så himla intressant (och aktuellt? Mvh 19 dagar kvar till 21 december) men, det blir off-topic. 
 
Vad gör magi så intressant då? Det finns ju människor som flyr vardagen, lever med magin (som en sorts verklighetsförnekelse?), och som behandlar det som en religion. Exempel: Wiccan. Det är en "verifierad" religion; folk som alltså säger sig vara häxor och magiker. Jaha. Och, uhm, jag vet en del om det. Var själv genuint övertygad om att jag var en häxa, fram till femte klass ungefär. Kan inte förstå det nu.
 
Men, som tur är har jag kvar alltsammans. Stenar, fjädrar. Anteckningar. På mitt skrivbord ligger böcker med en hel del intressanta titlar: "magikologi", "damms stora bok om drakar", "spells for the witch in you".
Jag BEHÖVDE magin när jag var mindre. Verkligheten var för tråkig, jobbig att uthärda, och tanken på att det fanns något mycket bättre var väldigt lockande. Vi tillhör Harry Potter-generationen, vi fick det inpräntat redan innan vi började första klass; magi är vackert. 
 
Aja, det var några år sedan jag släppte det där...
Måste_börja_skriva_nu_

Nästan Håkan

Wirgclg8bgg_large
Den andra oktober skrev jag såhär:
 
Livet förändras vart jag än går, och det var aldrig riktigt vi två. Bara så länge det fanns stjärnor över oss, bara så länge ditt hjärta vägrade slå. Men denna flickan har aldrig riktigt fått höra sanningen.
 
Jag förstår att du tror du får någon bättre sen, men månen är död när jag tänker på det, himlen är gjord av sten.
 
Har inga starka armar att bära dig på, är inte mycket att titta på. Men du kommer aldrig, aldrig behöva ljuga igen, du kommer aldrig behöva sakna någon om natten.
 
Så många broar vi bränt. Kunde aldrig riktigt ta mig över. Men, jag går inte isär när jag går med dig. 
Så många vänner som inte känt mig. Ingen som jag riktigt behövde. 
 
Har aldrig varit normal, men kanske när jag går med dig.