På G med fotograferingar igen och såntHej! Det var ett tag sedan jag lade upp porträttbilder tagna utomhus.
Har inte blivit särskilt mycket fotograferingar sedan skolan började faktiskt... men förra veckan blev det faktiskt två stycken! En i studion och de andra i vanligt ljus. Bilden där ovan är från en fotografering i måndags. Hoppas ni gillar den, det gör jag. Snart kommer fler!

Jag älskar att fota.

Kommentarsvar till Sofie

Sofie om "Kjol och ironi och sånt"
Hejhej! Du har alltid så sjukt fina bakgrundsbilder på din blogg, gör du dom själv? :)kan du inte berätta någon gång hur man gör det isåfall (om det är i ps eller så)? :)
följer din blogg hela tiden förresten - du har så fina bilder!
Hejhej, tack!!
Jag gör mina bakgrunder själv i ett bildredigeringsprogram som liknar Photoshop, Gimp. Jag brukar först skapa en fyrkant i ungefär den färg jag vill ha som bakgrundsbild, sedan lägger jag till mönster i överkanten med penslar. Tänk på att bilden ska ligga flera i rad på bloggen, så man måste se till att mönstrena går ihop på kanterna :)

Kjol och ironi och såntSå, jag provade en kjol i morse. Jag har aldrig kjol. Men det gick bra ändå. Och sedan ställde jag kameran precis till höger om mig och fotade mig själv i spegeln... två bilder blev det.
En av dem är den ovan.

För två timmar sedan fick jag en fototidning av mamma, hon är snäll hon! Däri fanns det flera inspirerande reportage, bland annat ett om en fotograf som heter Christer Strömholm. Han fotograferade sina transexuella vänner i Paris på 1960-talet och är känd för en bok han gav ut med dessa bilder, Les amies de Place Blanche.

Efter jag läst tidningen gick jag upp på mitt rum och dog av utmattning på sängen. Inte för att det var jobbigt att läsa dock. Men så såg jag mig själv ligga död i spegeln och tänkte på fotoreportaget... Ställde upp kameran på stativ en bit till vänster så den inte syntes i spegeln och tog några bilder på mig själv, utan att komma ihåg bilderna jag tog i morse. Dessa upptäckte jag inte förrän jag laddade över bilderna för en stund sedan.

Ett halvår från Italien och sånt
För exakt ett halvår sedan satt jag på ett flygplan och kollade på de här bilderna med Johanna. Vi var på väg hem från Italien där vi haft en gryyyym vecka tillsammans! Jag saknar Italien, har varit där flera gånger och hoppas jag kommer dit snart igen. Det är så enkelt där, inga bekymmer. Hakuna Matata liksom.

Snart kommer massor av porträtt och studiobilder! Håll ut någon dag till bara.

Höstnatt och Mylo Xyloto och sånt

Lördag natt hos JP. Vi skulle äta mat, se film och sova. Men klockan var bara fem, så vi gick ut och åt vänster och förbi gamla idrottshallen och under motorvägen och förbi kyrkan. Och där letade vi efter fina gravar.

Jag tror jag har fått ett till favoritband. De heter Coldplay och jag tror faktiskt du vet vilka det är, för de är lite sådär ganska kända. Jag måste se dem live, precis som jag måste se U2 och Muse.
De är så himla fina, deras låtar, och snart kommer det nya! Närmare bestämt om fem dagar.

Mylo Xyloto ♥ 28.10.11

Mer studiofoto och sånt


Jonna

...från första studiofotograferingen i fredags. I morgon är den onsdag, som betyder fotolektion igen! Jag ska försöka få Lovisa att komma till studion (om vi får fota där igen) så att vi kan fota någon som är lite mer van att stå framför kameran.

Förhoppningsvis får vi lite mer tid till att fota i morgon, istället för att försöka förstå hur man ändrar höjd på lamporna och hur sjutton man får ner bakgrunderna utan att göra sönder dem... Hehe.
Det blir nog fett kul!

Studiofotografering och såntJonna

Har från och med idag tillgång till en studio 2,5 timmar varje onsdag och fredag! Woohooo!!
Sedan jag började 2an i höstas så har jag haft foto på schemat två gånger i veckan. Inget att snacka om direkt. Vi har mest varit ute på skolans område och fotat varandra, och sedan har jag fått sitta och lyssna på när läraren försöker lära de andra Photoshop. ;)

Men idag har det hänt grejer! Jag och Jonna var de enda som var klara med förra veckans uppgift, så vi fick utforska skolans studio helt på egen hand!
Det var ju dock första (om jag inte räknar med prao, 2009) studiofotograferingen för båda, så vi lade väl typ en timme på att rigga i ordning allt, inse att vi failat och börja om, höja och sänka lamporna lite väl många gånger och testa x-antal korkade placeringar av alla dessa blixtar med softboxar.

Haha.

Vinga och sånt

Det här blir sista bilderna från Vinga för den här gången! Hoppas jag får komma tillbaka dit igen någon gång, i alla fall till sommaren. Det fina med att ha segelbåt är att man kan ta sig till de här vackra öarna hur lätt som helst.

Ångest och Prince-tisha och såntVilken härlig dag.
Har fått panik flera gånger, bland annat när skrivaren vägrade skriva ut mitt formelblad till fysikprovet i morse. Har dessutom haft en ångestattack, fått världens bitchblick från min mattelärare och så fysikprovet på det då.

Efter skolan var jag i stan och hittade faktiskt en vanlig, svart t-shirt med PRINCE på. Som jag har letat! Men inte i någon snygg modell såklart, den var liksom "färdigsliten" och tjejform. Så det blev ingen tisha heller.

Depp men inte Johhny och såntÄr mest sur, över allt plugg, över att det inte går fint med alla vänner. Så jag tänkte gå och deppa med en kopp te. Ska sedan skriva ett engelskt speech på 3 minuter.

Äntligen och säng och såntDen här bilden har jag velat ta länge, den har bara inte dykt upp tidigare. Det är en sådan som jag skulle älska på weheartit, liksom. (→http://www.weheartit.com/eleonora)
Tack Anna! För att du inte bäddar din säng.

Väldigt väldigt fint och sånt

Evert Taubes hus på Vinga. Det var väldigt väldigt fint i vårat sovrum, särskilt fönstret. Spetsgardiner, slitna vita karmar och utsikt över skären. Vi drömde oss bort.

Mer hav och Vinga och sånt

I helgen har jag varit på Vinga med 2 väldigt fina tjejer i min klass. Och med fint väder på fin ö blev det en awesome helg som borde varit längre.

Hav och tång sånt


Sebastian och Olivia / Havsvandring med vadarbyxor


Havsundersökning med min klass ute på Fotö.

Så fort vi kom fram till havet tog jag fram systemkameran, som fick läraren att utbrista "så bra, nu kan ju du dokumentera dagen!" Detta ledde då till att jag slapp i princip allting, sprang i stället omkring och fotade kompisarna som grävde i tång och havsbotten sådant kul.

Fick dock testa på att dra landvaden (mittenbilden) i vadarbyxor , det var sjukt roligt faktiskt. När man kom långt ut i vattnet var det sådant tryck mot benen så stövlarna trycktes in mot huden, världens konstigaste känsla!

Min bästis och sånt


Här har vi en av mina bästa kompisar, min fina fiol! Vi har hängt ihop sedan jag var 12 eller 13 år och kommer ganska bra överrens faktiskt. Jag har spelat fiol sedan jag var 8 och det har förändrat mitt liv oändligt mycket.

Samma månad som jag skulle börja andra klass sade min mamma att hon ville att jag och Lovisa skulle börja spela ett instrument: fiol eller piano. Tänk om jag valt piano istället! Då hade mitt liv varit helt annorlunda, jag hade kanske hållit på med någon sport nu... Eller varit grym på matte och fysik och kemi och biologi... Eller skrivit massor av berättelser...

Jag hade säkert inte haft den här bloggen. Kanske hade haft en blogg, men den hade nog inte sett ut såhär.
Tänk om jag inte börjat fotografera. Hemska tanke...

Hund och solljus och sånt


Yra låg så fint i sin korg när jag skulle ställa mig i samma rum och öva på fiolen.
Dessutom stod reflexskärmen lutad mot en byrå och relekterade solljuset från en fönster så det såg ut som studioljus. Fönsterljuset lyste alltså mot hundens rygg och allt ljus i ansiktet kommer från reflexskärmen. Fint, va?