HDR och sånt
En sak jag verkligen saknat i Gimp är schyssta HDR-effekter. Egentligen ska man ju ta flera bilder och lägga samman dem, men det fungerar liksom inte med snapshots! Brukar inte ha med mig stativ när jag drar ut utan någon speciell idé, som här till exempel. Skagen, Danmark.

Övre bilden är vanlig redigering, undre är med fejkad HDR.

Just stating och sånt1. Det börjar arta sig med Photoshop.

2. Nu är det verkligen höst: jag har på mig långa strumpor.

3. Jag har bara pyttelite kvar på nya bloggdesignen.

4. Tar tillbaka utlåtandet om att nya bloggdesignen är ny, jag började på den i september.

5. Krukan på mitt skrivbord är blå fast jag tänkt så många gånger att den inte borde vara det. (Okej?)

On the road, Skagen, Danmark

Inbyggd blixt och sånt


Det är kallt och regnar...

så jag fick gå ut med hunden.

Canon EOS 1000D + 50/1,8


Det enda jag saknar på Canon 1000D efter jag bytte till 5D Mk II är den inbyggda blixten. Det är sant, jag saknar det jag hatade mest. Det är så jädra smidigt att bara pilla upp den där ful-göraren när man är ute på stan med kompisar och bländare 1,8 inte räcker.

Jag lånade den lilla kameran av min syster för några dagar sedan, sedan gick ut och fotade fula, oskarpa bilder med blixt. Det går inte med en 5D Mk II, om man inte har en extern blixt. Min externa blixt är 15 år gammal och går på AA-batterier. (Enough said?)

Photoshop och såntFebruari 2009 startade jag min första blogg (den här!) och någon månad senare började jag intressera mig för fotografering och bildredigering. Det var innan jag kunde någonting av det som i princip definierar mig idag!

Curlingbarn som jag var tjatade jag på mina föräldrar för att de skulle köpa Photoshop. Det fick jag inte. Men tur är nog det, för annars hade jag inte kunnat GIMP. Det är ett gratis bildredigeringsprogram med öppen källkod som jag använt sedan dess - till ALLA mina bilder. [www.gimp.org]

Men... idag skaffade jag Photoshop! Första bilden ovan... Jättenöjd... Jag trodde jag skulle vara helt borta.

Fast jag kallar det mössa och sånt
Jag köpte en ny mössa. Eller vad kallar man det egentligen? Man kan inte gå runt med pannband på vintern, men det är väl just det jag gör. Fast jag kallar det mössa.

Mina klasskompisar lackar på mig. "Det där är väl fan ingen mössa??"
Det finns ingen anledning att inte säga emot. "Jo!"

Kaos och såntHÄR HAR VI HENNE. Min syster, i pappas tröja. Han vet dock ingenting eftersom han är i Indien.

Ni anar inte vilken strid jag utkämpar mot internet och min bildserver för att skriva det här inlägget... Håller i skrivande stund på att föra över 16GB bilder och filmer från kameran...och det tar ju minst sagt sin lilla tid. Dessutom bromsar det inte bara serverm, utan i princip allt jag försöker göra på datorn.

Nu ska jag skriva min önskelista!

The Sartorialist
Var i stan med Anna. Anna shoppade och jag låtsades att jag var The Sartorialist... Jag hittade en snygg väska och snygga skor. De satt på en annan tjej.

Krimskrams och sånt


Det var kallt och solen höll på att gå ner.

En bild från när jag fotade Lovisa på en skolgård i närheten. Hela fotograferingen var väldigt spontan och jag blev inte så nöjd... Därav den dåliga redigeringen och allt krimskrams... Jag suger verkligen på att använda textures.

Nu ska jag dra mig ner till tvsoffan och glo på MTV EMA. Upptäckte precis att Coldplay redan spelat, måste se till så jag inte missar något mer...