Väguskonserter!


Snygga Ingrid och fula Yra, bra kombination!

Min byracka är inte särskilt snygg, luktar äckligt och attackerar andra tjejhundar.
Men jag älskar henne ändå, för hon är min gulliga lilla hund och hon hör hemma hos mig ♥

Jag är borta med vinden, detta är ett tidsinställt inlägg.
Jag är på turné med orkestern Vägus igen, WOHOO!
Vi är 80 ungdomar som spelar jävligt bra, och det faktum att allihop tycker hela grejen är så himla kul gör konserterna till en riktig upplevelse. Vi blandar klassisk musik, teater och humor på ett grymt sätt. Och vet du vad? Om du bor i närheten av Göteborg kan du och dina vänner se oss på konserthuset nu på onsdag!

Se hela turnéschemat här (klicka på "mer info") eller boka platser till avslutningskonserten i Göteborg här!

I stora rabatter finns små skönheter


Canon EOS 1000D, EF 35-135mm/3,5-4,5

En ledsen liten viol.
Fotograferad ute i rabatten i somras, med gamla kameran så klart. Det var inte tider det - varken bra kamera eller bra objektiv! Men jag tycker jag klarade mig ganska bra ändå, fastän detta var innan mina fotokunskaper verkligen tog fart ;)

Jag vill bara säga att ni gör mig så GLAD, ni som läser!
Inget är roligare än lite förskjutning uppåt i statistiken, nya kommentarer när jag loggar in och nya prenumeranter på bloglovin. Ni som börjat följa 2011 - hoppas bloggen är vad ni förväntade er, och lite till!
Säg till om ni saknar något, jag vill såklart göra bloggen så bra som möjligt :)

Problem: FantasynamnJust nu sitter jag och skriver på en fantasyroman, jag känner mig grymt kreativ!
Idén poppade upp någon gång i veckan, men jag gjorde inte slag i saken förrän igår.
Allt började med ett namn: Roxanne. Det är jag, fast mer den där tjejen som lever i Wonderland eller Alagaësia.
En modig tjej som bekämpar ondskan med sina allierade, som känner massor av alver och faktiskt vet att drakar existerar. Hon är en väldigt tacksam person att skriva en fantasyroman om! Hehe ;)

Den här romanen har påbörjats mååånga gånger, och alltid avslutats innan handlingen ens kommit igång. Tack vare det lilla problemet med namnen. Och anledningen till att jag skriver det här inlägget är att jag fick pausa skrivandet för att jag inte har något fantastiskt, genomtänkt namn till staden/skogen där alverna bor.

En vanlig dag i Roxanne's kreativa liv som författare.

Objektivkärlek

 

Mina nya älsklingar!
Fast... de är ju inte mina riktigt än, men så snart jag har pengarna ska jag köpa mig ett fast Canon 100/2,8 och ett tele från Tamron på 28-75/3,8! De verkar helt perfekta för mig.

PS.
När jag tittar på mina mest spelade låtar i Spotify blir jag lycklig. En liten gnista gnistrar till och fladdrar lite i magen och jag ler som Cheshire, hihi. Jag är kär i min musiksmak ♥
Just nu: this.

Kyrkligt


Canon EOS 1000D + EF 35-135/3,5-4,5

Jag är megaförkyld. Men med det dåliga kommer också något gott. Under dagarna jag har varit hemma har jag hunnit med massor av grejer som jag egentligen vill göra men aldrig hinner :)

Bland annat har jag lärt mig göra HDR-bilder i datorn! Det är hur snyggt som helst när man gör det rätt... vilket jag inte gör riktigt än, hehe. Nu har jag i alla fall lärt mig att man inte ska göra HDR på högkant.
Och så har jag kollat min bilddagbok! Hahaha herregud, jag var så liten och töntig förut. Alla bilder skriker verkligen "give me attention!! ... Men det fanns en del roligt där också. ;)

Bästa live-versionen av Black or White!
SLASH OCH MICHAEL! SLASH OCH MICHAEL. OCH DE LÅTER SKITBRA, OCH MICHAEL DANSAR SOM EN GUD!

Salem Al Fakir


Foto och redigering av mig.
Canon EOS 1000D + Canon EF 35-135/3,5-4,5

Sicken slö dag.
En ganska sjuk Bea var hemma från skolan idag, och gjorde ingenting utom att fota lite fåglar.

Fast i stället för att ni ska behöva lyssna på mitt klagande och andra fågelhistorier, tipsar jag om en fotograf som jag hittade för en stund sedan! Killen heter Benjamin Solem - och det är väl ungefär den informationen om honom som man hittar. Men åh, så bra bilder han tar!


Foto: Benjamin Solem - Benjifoto.se

Efter att ha hittat den här bilden på Salem Al Fakir och jämfört den med min egen som jag tog på exakt samma konsert i sommras (längst upp) bestämde jag mig för att, tja, jag måste ut och fota konserter i sommar.
Oooh, vilken inspiration jag fick nu!

Nu är jag plötsligt...Ja det stämmer faktiskt, jag är finalist i 2 tävlingar! TVÅ! Wii, det finns nog inget roligare än detta.

Den första tävlingen gäller "veckans blogg" hos fotografen Joakim aka Storbloggaren. Han är helskön, så det vore grymt att vara veckans blogg hos honom. ;)
För att rösta: klicka in på hans blogg och kika i toppen av menyn på höger sida. Man får faktiskt rösta EN GÅNG PER DAG fram till onsdag, så rösta gärna flera gånger!

Den andra tävlingen är en fototävling! Finalist i en fototävling liksom, not 2 bad! Den tävlingen har jag redan reklamerat om här på bloggen, den håller 2 fotograferande sysslingar i.
Priset: En trådlös fjärrutlösare!! Den jag har nu fungerar inte till min kamera. Fail.
För att rösta: surfa till inlägget som heter "finalisterna" här på tjejernas blogg, och skriv ungefär, jag röstar på  nummer 5, den underbara fotografen Beatrice Almhagen som mycket väl förtjänar en fjärrutlösare eftersom hon blir så bra på bild!

(Eller så skriver ni något eget, jag försöker bara sätta en hög standard) ...Tack!

SplashedPå jullovet riggade jag en studio i tvättstugan och plåtade lite vattendroppar!
Egentligen gillar jag inte att fota vatten, det ser alltid precis likadant ut, men min kompis Marcus tvingade mig! Han har en Canon EOS 500D och slog vad om att han skulle ta bättre bilder än mig, med ett "speciellt knep" som han hittat. Sure, tänkte jag.

Den här bilden är en av mina bra, men eftersom Marcus inte har visat sina bilder än har jag inte vågat lägga upp den någonstans, med risk för att han ska skratta åt mig och sedan ta mycket bättre bilder. ;)

Men du, Marcus, nu har det gått 2 månader och jag har inte sett en skymt av dina "fantastiska" bilder än!
Titta noga på bilden, jag kanske tar bort den snart.

Musiktips

 
Med risk för över-Bowie-fiering, så vågar jag säga att jag är officiellt smittad... Av hans röst, av hans låtar, av hans personlighet, av hans alterego Ziggy Stardust, av hans ögon, av allt!
Min lista med de bästa låtarna, "Castor is Bowie" på Spotify! 

Vem är din favoritartist? Ge mig musiktips!

Självporträtt


Canon EOS 5D Mk II + Canon EF 50/1,8 II

Man kan faktiskt plugga matte fast man inte är i skolan. Fotograf + förkylning = självporträtt!
Och jag tycker det blev helt okej bilder faktiskt (vissa blev mindre bra...) trots att jag inte längre har tillgång till min fjärrutlösare längre! Den passar bara till min gamla 1000D. :(
Nästa grej på önskelistan kanske?

Fett fina bilder


Hej, nu är jag sjuk och jag tänkte visa några bilder bara för att bevisa det! Ytterst seriöst.
Men hallå, vem kan egentligen hålla sig till nu-är-jag-sjuk-bilderna när det finns en webkamera, en sol och 1000-tals väntande läsare i närheten?

Solglasögon är något av det bästa som finns! Just dessa har varit försvunna i nästan ett år, men återfanns härom veckan i ett av handskfacken bilen? Ganska weird. Men åter till det praktiska med solglasögon: stå ut ur mängden och gömma sig på samma gång! Man kan ju smygtitta på vem som helst så länge man har spegelglas ;)
Jag vet att Mike håller med mig.

Känslosvall om Tron: Legacy


Spela i HD och fullskärm, or die.

Vad mer kan jag säga, än att den här filmen påverkat mig radikalt? Fint ord by the way, lite småcoolt.
Nåja, filmen jag pratar om är självklart Tron: Legacy! 
Börjar med att varna er för att den kan bli lite swenglish i den här recensionen. Så beware, alla nationalister och andra über-svenska filurer: Vissa saker låter bättre på engelska, så är det bara.

Först av allt måste jag säga att den här filmen är så cool! Den är inte alls den kombination av Sci-Fi, Disney och Star Wars som jag först trodde, tvärtom är det utan tvekan den coolaste filmen jag sett!
Att musiken är gjord av the electro guru's in Daft Punk, den grymma franska electro-duon som gjort "Tecnologic" och "Harder Better Faster Stronger" gör inte upplevelsen sämre direkt. Jag måste medge att handlingen inte är någon höjdare, ganska dålig faktiskt. Det som gör filmen är musiken och effekterna, samt karaktären Castor.

Castor (eller Zuse) är the awesome night club owner i filmsnutten här ovan! Definitivt inspirerad av David Bowie, det är Ziggy Stardust över allt vad Castor innebär för filmen. Hållningen, inställningen och cirkeln i pannan fanns där, det enda som fattades var ett brunt öga och en blå-röd blixt. Bowie genomsyrade hela Castor, och jag dog lite smått! 
Jag tror faktiskt jag har lite av en dream-crush på honom. Castor alltså. 

Ni vet kanske att jag är big fan of music, men jag är ganska kräsen när det gäller riktigt bra musik! Låt mig nu säga såhär: det tog ungefär 3 genom-lyssningar av albumet innan jag starrade 3 av låtarna på Spotify.
Samma ögonblick som jag hörde End of Line steg Daft Punk från "Woot, vad är Daft Punk nu igen? En maträtt? ...Nähe?" till "OMG, det är de jävligt coola killarna som gjorde musiken till Tron! SHIIIEET!"
Son of Flynn - End of Line - Derezzed

Sammanfattat: SE FILMEN ELLER LEV I OVISSHET!

FjärrutlösareTjenare allihop!
Tänkte redogöra för min återkomst med ett litet tävlingsbidrag. I potten ligger en trådlös fjärrutlösare till en systemkamera, verkligen perfekt eftersom min gamla självutlösare "med tråd" inte fungerar till min nya kamera...
Kaos med självporträtten det senaste, som ni kanske märkt, öhm.

Jo just det, sedan var det ju det här med länkar också ;)
Fjärren som jag är så desperate in need of finns i Johan Pixels webshop, och själva tävlings-majstro-bloggen hittar ni hos Sysslingarna!

På äventyr
På McDonalds i Nordstan kan allting hända. Bevisat av Lovisa och Ingrid Almhagen förra veckan.

Tidsinställt inlägg! Just nu är jag i Vara med den fenomenal-fantastiska orkestern Vägus och repar inför turnén,som kommer glida igenom Västra Götaland, lite smooth sådär, om några veckor.
Den här gången spelar vi Rachmaninov, men skolprogrammet är detsamma som förra året - Beethoven. ;)

Kommer ni ihåg förra gången?

Min syster är en lycklig tjej

... Som får med sig pappa på snow-racern nedför backen!
Fast pappa ser ju ut att ha ganska kul han också, faktiskt. Innerst inne är han nog också 9 år och älskar snö.

Design på GNu. Jag ska göra en ny design, nu!

Varför har jag inga bilder på mig själv?
Eller kanske: Varför känner jag inga fotografer som kan fota mig?
Eller egentligen: Varför passar inte min trådutlösare till 5D:an?


Älgmök, som min vän Inka skulle sagt.

Jag tror jag är kär...... i polaroidfoton, flippade bilder, Aerosmith och rött hår. Och det lär förresten pryda mitt huvud snart!
Fast inte Aerosmith alltså, utan rött hår. Fast Steven Tyler trippandes på hjässan hade inte varit helt fel det heller.

November 2009HAHAHA! Låt mig gapflabba.
Det här var nog det roligaste jag sett på länge! Om jag inte hade haft på mig en turkos dunjacka kanske jag kommit undan med poseidon-paraplyt. Det allra roligaste är ju att jag inte hade en aning om hur man använde paraplyer, annars var det faktiskt en smart idé.

Konstigt nog blev resultatet en av de finaste bilderna jag tagit.

Polaroid
De här bilderna är tagna med min käre vän Finepix Z3. Ja, du läste rätt - en kompaktkamera!
En rosa liten sak, som trots en stark "han"-feeling har dekorerats med lila och vita pärlor. Den hängde med mig i många år, och jag måste säga att det var den kameran som fick igång mitt fotointresse! Dock lärde jag mig inte icke-auto-inställningarna förrän sista sommaren, och då tog det bara några månader innan jag köpte min första systemkamera :)

Jag tror bestämt att jag ska börja använda min gamla kompaktis lite oftare!
Trots att den är rosa och har lila och vita pärlor. För - tro det eller ej - den har faktiskt massor av manuella inställningar! Ett perfekt komplement till oss fotonördar som inte nöjer sig med fokus överallt, blixt som inte går att stänga av när man vill, och andra überkompakta inställningar.

Fast de här bilderna har fått sig en riktig make-over i GIMP. Vintage och polaroid passar den kameran perfekt! Och här är ju faktiskt en bild på skönheten... ursäkta mina icke-befintliga redigeringskunskaper på den tiden. ;)

Paula Abdul


Marcus Johansson

HOLY MACARONY!
Jag satt nyss ovetandes och lyssnade på Mix Megapol, när radioprataren plötsligt sa:
"Jag tycker vi håller på traditionen och kör Gissa Artisten! Några ledtrådar: det är en amerikansk sångerska som suttit i juryn till American Idol---"

No idea why, men jag fick Janet Jackson i huvudet.
Radioprataren fortsatte:
"---och även jobbat som koreograf... Jag tror hon varit Janet Jacksons koreograf."

Kände inte igen låten alls, men det handlade tydligen om Paula Abdul. Nu när jag tänker efter vet jag precis vem det är! Vem har inte sett henne i American Idol, liksom. Frågan är bara hur jag kopplade Janet till henne...

Var det Paula Abdul som hade lektion med Jackson-bröderna i A Family Dynasty?
Tror även jag hörde Janet's namn nämnas när en tjej i "Made" på MTV skulle lära sig dansa tillsammans med Paula Abdul. Snacka om kopplingar.

Sunset PhotographerÖver nyår var jag med min kompis Marcus i Trollhättan. Roligare kille får man leta efter, haha! 
Som tur är har han också en systemkamera - Canon 500D - så honom kan man allt tvinga ut i minus 10. Fotograferande kompisar är nog det roligaste man kan ha!

Den här bilden kom till på detta vis...
Marcus stod och försökte fotografera solnedgången över bergen och älven, det gick väl sådär. Jag själv stod bakom och beundrade hans tappra försök att plåta lika bra som sin trevliga kompis Bea, när plötsligt...

- MARCUS, STÅ STILL!!!
Marcus ser frågande ut, och får sedan syn på sin trevliga kompis Bea som plötsligt hänger på staketet ut över stupet, med 5D:an i högsta hugg.
- ...Neeeeeeej, fota inte MIG!
- Joo, stå still sa jag! Solnedgången ser värsta snygg ut härifrån.
- Ja ja, men häng kameraremmen runt halsen i alla fall!

Så jag hängde remmen till min 20-tusenkronorskamera runt halsen och plåtade. En bild. Den där uppe.
Jag är jättenöjd! Förlåt för roman-inlägg.

Pump!Feeeett bra skiva!
Sitter med Aerosmith på högsta volym och känner mig sjukt cool, Ingrid också. Vi kom precis hem från en pulkabacke, där jag mest sprang omkring med kameran i och för sig, men det var kul ändå!

Just det.
Gott nytt år. Smaskigt nyår. Mumsigt 10-tal!

Brännvidd?Nya kärleken: Canons macro-stolthet på 100mm. Ge mig, tack!

Äntligen har jag bestämt mig för vad mitt nästa objektiv ska ha för brännvidd. Eftersom jag tycker bäst om porträttfoto, men redan har ett 50mm, landade jag tillslut någonstans mellan 100-135mm.
Dock ser det inte särskilt ljust ut på penga-fronten hos mig just nu, men jag kan nog lägga vantarna på det innan sommaren... förhoppningsvis.